Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Færøerne


Beskrivelse


Langt ude i Atlanterhavet ligger 18 små øer: Færøerne, en del af det danske rige. De består af grønne græsklædte fjelde, der rejser sig stejlt fra havet. I starten af 800-tallet gik de første vikinger i land på øerne. I dag bor her 49.000 mennesker. Færingerne har kæmpet mod storme, sult, sørøvere og barske handelsfolk. De har holdt får, fisket, fanget hvaler og fugle. Få steder i verden er naturen så smuk og voldsom.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 19. okt. 2011

Fagbogen henvender sig til elever fra slutningen af 1. klasse til 3. klasse, hvor den kan bruges til emnearbejde om Færøerne eller til faglig læsning.

Peter Bering er kendt for mange letlæste fagbøger. Bogen indeholder beskrivelser af de særlige kendetegn, der gælder for Færøerne. En beskrivelse af landets udseende, 18 øer, hovedstad, historie, dyreliv, erhverv og andre emner berøres på det niveau, der passer til målgruppen. Billederne illustrerer fint de beskrevne områder og virker derfor udvidende for forståelsen af indholdet. Teksten er let at læse, og ukendte begreber er markeret med gult i teksten og forklaret i margen. Teksten har lix 12. Bogen har indholdsfortegnelse og bagest er der faktaafsnit, liste med supplerende læremidler og stikordsregister.

Denne titel supplerer / kan erstatte Bygbjergs bog fra 1999 i serien De små fagbøger - seneste oplag (06/51) og Kender du Føroyar - Færøerne (98/14) - sidstnævnte titel er for lidt ældre elever.

Veltilrettelagt og gennemarbejdet fagbog til børn fra 7-9 år, 1.- 3. klasse til faglig læsning - og udlån fra såvel børne- som skolebibliotek.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2010

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 10. mar. 2010

Serien, De store fagbøger, henvender sig primært til mellemgruppen i folkeskolen og kan benyttes til selvstændig læsning og klasseundervisning, emnearbejde og projektopgaver til større børn fra 11 år.

Bogen giver en bred indføring i Færøernes geografi, historie, natur, dyre- og fugleliv, erhverv og kultur. Der er, ikke underligt, især fokus på fiskeri og øernes tilknytning til Danmark, de to væsentligste forudsætninger for Færøernes eksistens. Også et problematisk emne som grindedrab berøres. Bogen er opdelt i to-siders opslag med overskuelig tekstmængde og 2-3 illustrationer, oftest velvalgte, nutidige fotos. Derudover enkelte relevante statistikker og uddybende faktabokse. Bagest i bogen stikordsregister, andre bøger og en enkelt webadresse. Via Uni-login er der adgang til opgaver til faglig læsning på forlagets hjemmeside.

Som de øvrige bøger i serien giver denne en faglig, visuelt og layoutmæssigt, flot gennemgang af emnet, der supplerer de relativt få bøger, der for målgruppen knytter sig til emnet.

En flot gennemført bog, visuelt som fagligt, til undervisning og selvstændig læsning om Færøerne. Primært til mellemgruppen, men kan også anvendes af ældre læsesvage elever. Bogen er en fryd for øjet, der loyalt og inspirerende fortæller om sit emne.