Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Færøsk strikkebog


Beskrivelse


Design til 30 sweatere til mænd, kvinder og børn, som er nyfortolkninger fra den traditionsrige færøske strikkekultur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Malene Møller Larsen

d. 11. nov. 2016

Denne spændende strikkebog viser nyfortolkninger fra den traditionsrige færøske strikkekultur. Opskrifterne kræver, at man kan strikke og har kendskab til mønsterstrik.

Den færøske strikketradition har dybe rødder i den færøske kultur. Stadig i dag mødes de færøske kvinder i strikkeklubber, for at føre håndværket og de unikke mønstre videre til nye generationer. Strikdesigner Svanhild Strøm og hendes mor, Marjun Biskopstø, har ladet sig inspirere af Hans Marius Debes, som i 1930erne rejste rundt på øerne og indsamlede de gamle strikkemønstre, som blev til bogen "Føroysk Bindingarmynstur". Med inspiration fra denne mønstrebog har Svanhild og Marjun designet 30 sweatere til mænd, kvinder og børn, alle strikket i uld fra Sandnes garn. Hardback.

For en del vil færøsk strik måske være forbundet med TV-serien, "Forbrydelsen". De i dag verdenskendte Gudrun & Gudrun, havde nemlig designet efterforskeren Sara Lunds sweater med stjerner. Denne strikkebog viser at Færøerne har meget mere at byde på og bogen rammer lige ind i en tid, med fokus på traditioner og nordisk design. Bogen giver nogle meget flotte og gennemarbejdet bud på nyfortolkninger af færøsk strik. Med mange illustationer.

Nordisk strik er hot. Med bøger som fx Strik fra IslandNordisk strikNordisk strik i nye farverStrik med naturen på Færøerne, 2016, Nordisk strik, 2015, og Nordisk strik i nye farver, 2014, viser de gamle nordiske mønstre i nye tolkninger. Tidligere udgivelser med færøsk strik er Strik med naturen på Færøerne, 2015, med strikkeopskrifter skabt med udgangspunkt i Færøernes natur og farver er hot. Med bøger som fx Strik fra Island, 2016, , 2015, og i nye farver, 2014, viser de gamle nordiske mønstre i nye tolkninger. Tidligere udgivelser med færøsk strik er Strik med naturen på Færøerne, 2015, med strikkeopskrifter skabt med udgangspunkt i Færøernes natur og farverNordisk strik er hot. Med bøger som fx Strik fra Island, 2016, Nordisk strik, 2015, og , 2014, viser de gamle nordiske mønstre i nye tolkninger. Tidligere udgivelser med færøsk strik er Strik med naturen på Færøerne, 2015, med strikkeopskrifter skabt med udgangspunkt i Færøernes natur og farverNordisk strik er hot. Med bøger som fx Strik fra Island, 2016, Nordisk strik, 2015, og Nordisk strik i nye farver, 2014, viser de gamle nordiske mønstre i nye tolkninger. Tidligere udgivelser med færøsk strik er , 2015, med strikkeopskrifter skabt med udgangspunkt i Færøernes natur og farver.