Bøger / faglitteratur

Fagdidaktik i matematik


Beskrivelse


Om matematikfagets udvikling i grundskolen og på ungdomsuddannelserne med udgangspunkt i undervisningspraksis og forskning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. maj 2016

Fagdidaktisk diskuterende udgivelse om matematikfagets udvikling i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Bogen har relevans for matematikundervisere på disse uddannelsessteder samt for lærerstuderende i faget matematik.

Morten Blomhøj kombinerer forskningsbaseret viden med undervisningspraksis for at diskutere udviklingen af matematikundervisningen og bidrage til at undervisere bliver ved med at udvikle deres undervisning og undervisningspraksis. Dette gøres gennem 6 kapitler, som veksler mellem matematikdidaktiske teorier og eksempler fra undervisningspraksis.

Det er en interessant udgivelse for alle med fagdidaktisk interesse i faget matematik. Blomhøj har mange væsentlige og interessante pointer, som han illustrerer godt via praktiske eksempler fra matematikundervisningen. Faget matematik er under konstant udvikling, og det lykkes med denne udgivelse at bidrage til dette.

Bogen kan læses i samspil med andre udgivelser af Morten Blomhøj eller titler som Håndbog om matematik i grundskolenMatematikvanskeligheder og Matematik-vanskelighederBogen kan læses i samspil med andre udgivelser af Morten Blomhøj eller titler som Håndbog om matematik i grundskolen og Matematik-vanskeligheder.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 29. juni 2016

af

af

Steen Ehlers

d. 29. juni 2016