Bøger / faglitteratur / essays

Fagre flydende verden


Beskrivelse


Essays med fokus på hvordan individualisering i forbrugersamfundet medfører en konstant frygt for ikke at adskille sig fra andre, hvordan kendiskulturen skaber urealistiske forventninger til, hvem vi er, og hvordan den flydende modernitet skaber nye uligheder i samfundet og fortynder vores solidaritet med de svageste.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2015

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 6. feb. 2015

5 essays hvor Bauman for læsere fra de videregående uddannelser uddyber sit begreb "flydende modernitet" specifikt på forbrugerisme, individualisme og ledelsesformer.

I fem kapitler behandler Bauman aspekter ved sit begreb det "flydende moderne", som efter hans opfattelse er drivkraften bag nutidens samfund: Bag ordene om individualisering gemmer sig en forvandling af mennesket til forbruger gennem en statskuplignende revolution. I dette perspektiv analyserer han forbrug af varer, kroppe, børn osv., han ser på de menneskelige ofre (fx underklassen som defekte forbrugere), moderne ledelsesformer mv. Bogen introduceres af en sociologiprofessor, som også står bag det afsluttende interview med Bauman.

Forfatteren (f. 1925) hører til top 5 af nulevende sociologer og er obligatorisk læsning på mange videregående uddannelser. Antologien er måske ikke et af Baumans hovedværker, men en let forståelig antologi som opsummerer hans teorier. Skrivestilen er kun lettere akademisk.

Bauman er en af nutidens mest produktive sociologer. En halv snes af hans værker er oversat til dansk, fx den sværere tilgængelige Flydende modernitetKunder i politikken. Emnemæssigt minder bogen om antologien Kunder i politikken der fokuserer på individetBauman er en af nutidens mest produktive sociologer. En halv snes af hans værker er oversat til dansk, fx den sværere tilgængelige Flydende modernitet. Emnemæssigt minder bogen om antologien der fokuserer på individet.


Kristeligt dagblad

d. 18. feb. 2015

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 18. feb. 2015


Information

d. 14. mar. 2015

af

af

Steen Nepper Larsen

d. 14. mar. 2015