Bøger / skønlitteratur / roman

Fagre voksne verden


Beskrivelse


Ved sin eksamensfest indleder den unge Benjamin Braddock et forhold til den noget ældre veninde af familien, Mrs. Robinson. Da han efter pres fra forældrene møder hendes datter Elaine Robinson, forelsker han sig i hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Allan Thomsen Volhøj

2007

Bogen henvender sig til de, der har set filmen, og til de der vil have en meget tidstypisk bog fra 1960'erne.

Bogen er skrevet af amerikaneren Charles Webb, og udkom på engelsk allerede i 1963. Dette er første gang bogen udkommer på dansk. Bogen er forlægget for filmen The graduate af Mike Nichols med Dustin Hoffman i hovedrollen. En film der i høj grad er kendt for Simon og Garfunkels musik. Hovedperson i bogen er den lettere neurotiske Benjamin Braddock, der netop har færdiggjort skolen, kun for at finde ud af at han egentlig ikke ved, hvad han skal bruge sin uddannelse til. Bogen omhandler det klassiske tema: At finde sine egne ben i verden og om kærlighedens mystiske veje. Sproget er let, meget dialog, og lige ud ad landevejen.

Den selvstændige fortsættelse til Fagre voksne verden hedder Hjemkomst og er ligeledes skrevet af Charles Webb. De to bøger er de eneste fra Charles Webb's forfatterskab, der er oversat til dansk.

En bog der er hurtigt læst, og hvor man har svært ved at danne sine egne billeder, hvis man har set filmen.