Bøger / faglitteratur til børn

Fagter og grimasser


Beskrivelse


33 rim og remser med fagter og grimasser, som stimulerer den sproglige og motoriske udvikling hos børnene. Til det pædagogiske personale og forældre med børn i vuggestuer, børnehaver og børnehaveklasser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2021

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 1. okt. 2021

33 rim og remser med fagter og grimasser, som stimulerer den sproglige og motoriske udvikling hos børnene. Til det pædagogiske personale og forældre med børn i vuggestuer, børnehaver og børnehaveklasser.

To bøger fra "Rimeriget" med inspiration og helt konkrete anvisninger til, hvordan man kan arbejde med sprogstimulering og motorisk udvikling hos de helt små. "Fagter og grimasser" falder i to dele. Først er der idéer til fagtelege, hvor man sidder ned, mens anden del beskriver lege, hvor børnene er mere i fysisk bevægelse. I "Snakkepakker" giver hvert opslag en remse og forslag til, hvordan den kan synges. På højresiden er der idéer til sproglige aktiviteter med fx fokusord og -emner, rimord og idéer til skriftsproglige og kreative aktiviteter. Der kan hentes tegneark på www.snakkepakker.dk.

To meget inspirerende bøger til det sproglige arbejde med de yngste børn. Fine rim og remser, gode og instruktive vejledninger som sammen med de fine illustrationer gør, at aktiviteterne er lige at gå til for både for det uddannede personale og for de enkelte forældre.

For den ældste del af børnegruppen kan anbefales Slangeløb og andre bevægelses- og sproglegeRems og hop og Rems og hop : med sang og musik på dansk og engelskFor den ældste del af børnegruppen kan anbefales Slangeløb og andre bevægelses- og sproglege og : med sang og musik på dansk og engelsk.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2011

af

af

Lars Aagaard

d. 21. jan. 2011

Rim og bevægelser for de 1- til 7-8-årige og deres voksne. Kan bruges derhjemme, i dagpleje, vuggestue, børnehave, indskoling, sport/fritid og til børnefester, ligesom specialpædagoger vil tage imod med kyshånd.

Børnesprogforskeren Pia Thomsen har skrevet et fint forord, som sætter aktiviteterne i perspektiv. Så følger Lotte Sallings mere konkrete introduktion til bogens tre afdelinger: Fagtelege, der laves siddende, enten på gulvet eller ved et bord, fagtelege, der laves stående og med lidt større bevægelser, men uden store pladskrav, og endelig fagtelege, der kræver lidt mere bevægelse og plads. Legene er beskrevet over et opslag i den praktiske bog med spiralryg - den falder ikke i undervejs. Et rim med eftersatte instruktioner, et par fotos eller en tegning tillige med en aldersangivelse. Bagest en liste over Lotte Sallings produktion og et alfabetisk register.

Fagtesange for de yngste fra 2005 er tæt på hvad funktion angår. Lotte Sallings egne to nyeste fagbøger supplerer denne: Musen siger muh og Spring sproget frem - et fremragende forfatterskab!.

Endnu et pletskud fra Lotte Sallings rimkanon.


Læsepædagogen

Årg. 59, nr. 3 (2011)

af

af

Gitte Durinck

Årg. 59, nr. 3 (2011)