Bøger / faglitteratur

Fake it : din online-identitet er guld værd - sådan passer du på den


Beskrivelse


Råd til, hvordan man kan beskytte sin identitet, sit privatliv og sine persondata, når man færdes online.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2012

af

af

Søren Brunbech

d. 21. sep. 2012

Jeg tror, der er mange der er bekymrede for den overvågning og kommercielle udnyttelse af vores personlige oplysninger, vi udsættes for som netbrugere, og som kan have interesse i bogens anvisninger på, hvad vi kan gøre for at beskytte vores identitet.

Forfatterne, der har en journalistisk baggrund, beskriver en lang række situationer på jobbet og i privatlivet, hvor vi som netbrugere, bl.a. af de sociale medier, bliver overvåget og vores privatliv blotlagt, og om de store kommercielle interesser der er for vores personlige data. Der er mange gode tips og tricks undervejs på, hvad vi kan gøre for at beskytte os, bl.a. om hvordan det i visse tilfælde kan være hensigtsmæssigt at have flere identiteter. I et afsluttende afsnit samles der op med en række konkrete værktøjer på nettet til digitalt selvforsvar.

De overvågede : debatbog om privacy og løsningsmodeller, 2009, beskæftiger sig generelt om farerne ved overvågningssamfundet, men er af gode grunde ikke så aktuel i afsnittene om overvågning på nettet.

En nyttig og relevant bog der viser, hvordan vi som netbrugere kan komme til at blotlægger alle mulige private oplysninger om os selv, og som giver mange konkrete råd til, hvad vi kan gøre for at dæmme op for de kommercielle kræfter, der gerne vil udnytte vores personlige data på nettet.


Bibliotekarforbundets fagmagasin Perspektiv

2013, nr. 8

af

af

John Holmgaard Ulletved Knudsen Larsen

2013, nr. 8