Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Fake news


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Karsten Boll

d. 19. dec. 2018

Fake news betyder "falske nyheder". De bliver lavet på en måde, så de skal ligne rigtige nyheder. Formålet med fake news er ofte at få os til at tænke dårligt om nogen, eller blot at tjene penge. For 12-16 år.

Bogen starter med en forklaringer på fake news, løgn og desinformation. Dernæst præsenteres begreber som clickbait og trolling, som også fortæller om troldefabrikker, der laver fake news. Herefter er der fokus på, hvordan medier og demokratier bliver påvirket via fake news. Samt de risici, der opstår, når man ikke ved hvorvidt det formidlede er sandt eller falskt. Ytringsfriheden og forbud mod fake news behandles også. Til sidst er der henvisning til, hvordan man kan undersøge, om noget er fake news. Teksten er sat i to spalter med mange billeder og faktabokse. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest er der stikordsregister samt enkelte henvisninger til andre medier.

Meget vedkommende fagbog, der kommer godt rundt om emnet.

Fake news fra Dansklærerforeningen omhandler samme emne, men er mere en fagbog til danskundervisningen med øvelser og opgaver samt to sider med info til læreren. Bøgerne supplerer hinanden, fordi de har forskellig indgangsvinkel til emnet.