Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fake


Beskrivelse


Isaks perfekte konfirmationsfest tager en uventet drejning, da hans kusine Nora tager ordet og afslører den dystre hemmelighed om Isaks far, Hugo.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 1. nov. 2017

Fætter Isaks perfekte konfirmationsfest tager en drejning, da kusine Nora tager ordet. Relevant for unge der læser lette bøger, men hvor indholdet er svært.

Jeg-fortælling i serien "Hip". Omslaget er mørkt og viser et billede af Kurt Cobain, Noras idol. Et citat slår stemningen an: "Jeg vil hellere blive hadet, for den jeg er, end elsket for den jeg ikke er". Isak og Nora er fætter/ kusine og enebørn. Nora er Isaks beskytter i en verden med vold i familien, hvor de voksne smiler og snakker udenom, og alt bliver målt i mærkevarer, Botox og dyre biler. Isaks konfirmationsfest, der bliver afholdt på et slot, oplever Nora som en stor teaterforestilling, hvor onkel Hugo styrer manus. Alt er, efter hendes mening,"fake", og hun tager affære ved at slå på glasset og i sin tale fortælle hemmeligheden om onkel Hugo, som flere i selskabet allerede kender til.

Utrolig velskrevet, rørende og barsk fortælling, som forfatteren formår at skrive med et lix-tal på 9. Korte kapitler og overskuelige tekstopslag gør bogen superlet at læse. Men indholdet er sværere at fordøje, idet der tages fat i tabuer om vold i hjemmet, seksualitet, køn, identitet og livsværdier. Problematikker, der er værd at tale om.

Vedkommende bøger om vold i hjemmet er fx Til døden os skillerHundKøteren, Hund og KøterenVedkommende bøger om vold i hjemmet er fx Til døden os skiller, og KøterenVedkommende bøger om vold i hjemmet er fx Til døden os skiller, Hund og .