Bøger / faglitteratur

Faktiske tekster : fra sagprosa til reality


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. aug. 2011

Denne antologi henvender sig til alle, som beskæftiger sig med faget dansk, både undervisere og studerende. Bogen har stor relevans for dansklærere i både folkeskolen og på de videregående uddannelser. Men også lærer- og danskstuderende kan have god gavn af bogen til deres studier.

Bogen er en opdatering og revidering af bogen af samme titel fra 2005. Dengang udkom bogen, da der var mangel på tidssvarende litteratur om sag- og fagprosa. Nu står vi lidt i samme situation, der er sket så meget indenfor genren, at den tidligere udgave er forældet. Derfor denne nye udgave, hvor forfatterne i et velskrevet sprog bl.a. behandler emner som reality, reklamer, faktiske tekster på nettet, fakta-tv, radiodokumentarer, PISA, nyheder og journalistik. Det er interessant læsning med mange gode eksempler, som gør det let at forholde sig til faktagenren. Bogen er en god faglig hjælp både for studerende og undervisere i faget dansk.

Bogens målgruppe vil også finde faglig inspiration i antologien Digitalt dansk : mediedidaktik 2.0, 2011.

Godt og aktuelt fagligt indspark om faktagenren, som giver sin læser en god forståelse af faktagenren og et interessant indblik i den rivende udvikling genren er i.Informationer og udgaver