Bøger / faglitteratur / opskrifter

Falastin : en kogebog


Beskrivelse


Mere end 100 opskrifter på måltider og smagsoplevelser fra det palæstinensiske køkken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2020

af

af

Hamide Kara

d. 25. mar. 2020

Kogebog med over 100 opskrifter fra det palæstinensiske køkken. For madentusiaster som ønsker kendskab til mad fra Mellemøsten.

Chefkok Sami Tamimi og kok og madskribent Tara Wigley skriver, med bidrag fra Yotam Ottolenghi, om palæstinensisk mad. Med over 100 opskrifter følger historien om Palæstina - de vigtigste råvarer og fortællinger. Bogen indledes med historien om Falastin, stedet og dets folk og fortsætter med fortællingen om Tamimi og Wigler, som er bogens vært og rejsefører. Over kapitler som "Snacks, småretter og dip", "supper", "brød og andet bagværk", "ordliste" m.fl. skriver forfatterne: "Men de palæstinensiske råvarer har vi dog holdt trofast ved hele vejen igennem - især hvad yoghurt, dild, hvidløg og grøn chili angår." Om overskriften "Falastin" skriver forfatterne, at bogstavet p ikke findes på arabisk, og at en palæstinenser næppe vil svare kort om hvad "Falastin" betyder, men vil altid slutte med ordet "hjem".

En smuk og velskrevet kogebog, som hylder maden og menneskene i Palæstina. Som kulinariske kapaciteter tager Tamimi og Wigley læseren med på en rejse i forskellige fortællinger og spændende madopskrifter, hvis ingredienser heldigvis ikke er så svære at anskaffe. De mange lækre opskrifter vævet ind i fortællinger gør bogen unik, og særligt de mange billeder af maden vækker appetitten til at gå i gang i maden.

Af andre kogebøger med mad fra Mellemøsten findes: Bazaar1001 ret og 1001 retAf andre kogebøger med mad fra Mellemøsten findes: Bazaar og .