Bøger / faglitteratur til børn

Falck


Beskrivelse


Falck kan hjælpe med mange ting. De kan slukke brande. De kan redde folk ved en ulykke. De kan trække biler fri.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. jan. 2014

I forlagsserien Værd at vide kommer her en titel om Falck. Som seriens øvrige titler er bogen meget læsevenlig og kan læses af begynderlæsere mellem 7 og 9 år. Emnet er Falck, et emne som interesserer mange drenge. Bogen kan både læses af interesse og anvendes i skolesammenhænge til små emneopgaver i indskolingen.

Over 15 sider fortælles kort om Falck. Til forskel fra andre fagbøger består denne fagbog ikke af mange små kapitler, men er et langt sammenhængende kapitel. De enkelte sider er bygget op som en kombination af illustrationer, faktabokse og en kort grundtekst. Teksten er sat i korte overskuelige afsnit og er forholdsvis let at læse, men indeholder samtidig en del svære, men nødvendige fagord á la ambulance, ladvogne og kranbiler.

Bogen kan læses sammen med titler som Brandmand, 2013, og Politi, 2002, i serien Første fakta eller Politi, 2012, i serien De små fagbøger.

Letlæselig fagbog om Falck for begynderlæsere. Bogens emne appellerer til mange børn, nok især drenge, og bogen vil helt sikkert blive lånt ud.