Bøger / skønlitteratur / krimi

Falddato : krimi


Beskrivelse


Frederik Jersild er en ikke-fremragende jurist, der lidt distanceret følger dagligdagen på sin arbejdsplads, Fødevarestyrelsen. Forude truer en "effektiviseringsrunde" og hvad er det med skønheden Berits tidligere mænd? Selvmord begge to. Kan det nu passe?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 25. aug. 2017

Frederik Jersild er jurist med en dunkel fortid og en uvis fremtid. Intrigerne på jobbet er uigennemskuelige, og personlige sym- og antipatier styrer. Snart nærmer en ny fyringsrunde sig. "Falddato" er en speciel krimi, som med sin lette satiriske tone vil tale til mange.

Fødevarestyrelsen er frygtet. Alle der arbejder med fødevarer bliver skrækslagne når Styrelsens ubestikkelige medarbejdere dukker op. Men hjemme i hovedkvarteret i Glostrup er der heller ikke noget at råbe hurra for. Frederik Jersild, som vi kender fra Mord i Rio har fundet arbejde i Fødevarestyrelsen, men det er nu ikke fordi han trives. Chefen kan ikke lide ham, og kontorets skønhed, Berit, har heller ikke øje for ham, samværet med kollegerne, som er nogle særegne typer, lyser dog op i dagligdagen. Forude truer en "effektiviseringsrunde" og hvad er det med Berits to tidligere ægtefæller? Selvmord begge to. Kan det nu passe?.

Det er en svagt satirisk beskrivelse af nutidens embedsarbejdspladser, som Thiele serverer med en krimilight stemning. Sproget flyder fint, og Thiele bruger de dramaturgiske virkemidler med dygtighed. En næsten minut for minut skildring af en fyringsrunde er ren thriller, og det er en fornøjelse at læse bogen selvom plottet kunne være fulgt skarpere. Man er godt underholdt og får ved siden af indsigt i rutinerne i de dybe styrelsesgange.

ForfaldetMord i Rio fører os også en tur ind bag facaden på embedsværket Mord i RioForfaldet fører os også en tur ind bag facaden på embedsværket .