Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Faldet fra Lysets By


Beskrivelse


Milo har ventet på denne dag i 13 år. Det er i dag, han skal testes, og forhåbentlig får han vinger, så han kan blive i Lysets By. De gode får nemlig vinger og bliver engle, og de onde får horn og bliver kaldt mutanter. Men ikke alt er, som det ser ud til, og det kan gå ud over Milo. For 8-9-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2021

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 22. juni 2021

Milo har ventet på denne dag i 13 år. Det er i dag, han skal testes, og forhåbentlig får han vinger, så han kan blive i Lysets By. De gode får nemlig vinger og bliver engle, og de onde får horn og bliver kaldt mutanter. Men ikke alt er, som det ser ud til, og det kan gå ud over Milo. For 7-9-årige.

I bogen "Faldet fra Lysets By" skal Milo stå sin prøve foran byens hersker Baron Skaro. Milos veninde Sølve skal også testes, og de er begge to sikre på, at de får vinger og kan blive i Lysets By med alle de gode. I bogen "Opgør i det øde land" bydes Milo velkommen til mutanternes verden. Milo oplever, at de passer på hinanden og deles om maden, men lederen Kao får mere mad end alle andre, og han vil ikke være med til at kæmpe mod Baron Skaro i Lysets by. Milo må derfor risikere sit liv, hvis han vil vinde. I bogen "De glemte børns hævn" lægges Milo i lænker af Sølve, da han forsøger at snige sig ind i Lysets By for at finde Datacore, der kan afsløre Baron Skaros onde plan. Han finder dog ud af, at Sølve faktisk hjælper ham, men da han finder Datacore, står Baron Skaro pludselig foran ham.

Fantastisk spændende og fantasifulde bøger, som både drenge og piger vil blive fanget af. Sætningerne er korte og lette at forstå. Illustrationerne er flotte og en god støtte til læsningen.

Der findes en del lignende serier, fx "Elverkongens datter," hvor første bog er: NøglebærerenDet fortryllede skjold og serien "Elverdronningens riddere", hvor første bog er: Det fortryllede skjoldDer findes en del lignende serier, fx "Elverkongens datter," hvor første bog er: Nøglebæreren og serien "Elverdronningens riddere", hvor første bog er: .