Bøger / skønlitteratur / roman

Faldet


Beskrivelse


Kommissær Erlendur afløses i denne sag af sin kollega, politibetjent Sigurdur Óli, der har lovet en gammel skolekammerat at hjælpe med at stoppe en kvinde, der afpresser skolekammeraten. Men kvinden bliver brutalt overfaldet og Sigurdur står nu med en vanskelig sag, der trækker tråde til den islandske bankverden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 17. apr. 2015

Et voldsomt overfald på en kvinde er ikke så nemt for den islandske politimand, Sigurdur Óli at opklare, da kvinden afpressede en af Sigurdurs gamle skolekammerater. "Faldet" er et spændende islandsk bud til yndere af gode krimier.

Den islandske politimand, Sigurdur Óli, havde egentlig bare lovet en gammel skolekammerat at overtale en kvinde til at holde op med at afpresse skolekammeraten. Men da kvinden bliver overfaldet, samtidig med at Sigurdur opsøger hende, bliver sagen problematisk for Sigurdur. For selv om sagen til at begynde med måske virker lidt banal, så viser den sig snart at trække tråde til kyniske pengespekulanter. Lettere bliver opklaringen ikke, da Sigurdur egentlig er inhabil på grund af sin forbindelse til den afpressede skolekammerat.

"Faldet" er som de andre af Arnaldur Indridasons krimier både velskrevet, spændende og lidt humoristisk. Som udgangspunkt er Island åbenbart et forholdsvist fredeligt samfund, for der er ikke meget action i "Faldet", i stedet er krimien gennemsyret af atmosfære og hovedvægten ligger på beskrivelsen af islændingene, deres liv og Sigurdur Ólis opklaringsarbejde. Normalt er Indridasons hovedperson kommisæren Erlendur, men han er fraværende i "Faldet". Sigurdur Óli er dog som hovedperson en fuldgod erstatning.

Ævar Örn Jósepsson, er en anden islandsk krimiforfatter, der blandt andet har skrevet Blodbjerget.


Weekendavisen

d. 22. maj 2015

af

af

Morten Hesseldahl

d. 22. maj 2015


Børsen

d. 15. maj 2015

af

af

Line Rasmussen

d. 15. maj 2015