Bøger / skønlitteratur / roman

Falkejagt : kriminalroman


Beskrivelse


København og i særlig grad Aarhus er mål for heftige terrorangreb. I Aarhus kæmper politiet også samtidig med uforklarlige bortførelser af babyer, men denne efterforskning leder skridt for skridt mod terrorcellen, der har uhyggelige, særdeles lokale rødder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 27. feb. 2017

Voldsomme terrorangreb i København og Århus væver sig ind i tragiske bortførelser af babyer og giver både politikorpset og politianklagemyndigheden sved på panden. En skræmmende Århus-krimi for fans af serien om Roland Benito og Anne Larsen.

Hermed 10. bind i serien om Roland Benito, der nu er ansat i Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Handlingen følger dels hans arbejde med en terrorsag i København, der involverer falske politibetjente, dels den Århusianske politienheds udmattende sager om babybortførelser, babydrab og afrikansk heksekunst, sideløbende med en lokal indvandrercelles planlagte terrorangreb forskellige steder i Århus. På sidelinjen nærmer journalisten Anne Larsen sig også begivenhedernes og opklaringens centrum, fordi hun adviseres af et telefonopkald før hvert terroranslag.

En politikrimi, der myldrer med personer og mange forskellige handlingsspor, som først mod slutningen finder deres pladser som brikker i et vidtforgrenet puslespil. Læseoplevelsen bliver lidt abrubt; man springer fra sted til sted i denne roman, der vil fortælle så meget. Det er en klar fordel, hvis man i forvejen har kendskab til seriens mange personer og tidligere episoder. Sproget er letløbende, bortset fra nogle lidt for lange beskrivende afsnit især i starten af bogen.

Det er oplagt at sammenligne med en anden serie af Århus-krimier, nemlig Elsebeth Egholms Dicte-serie, der dog er mindre kaleidoskopisk i sin handlingsopbygning,.


litteratursiden.dk

d. 24. apr. 2017

af

af

Lene Jensen

d. 24. apr. 2017

København og Århus er mål for heftige terrorangreb i denne uhyggeligt aktuelle og virkelighedsnære krimi med Rolando Benito. I en tid hvor der snart sagt dagligt er terrorangreb et eller andet sted, e...