Bøger / skønlitteratur / roman

Falken og falkoneren : en krimi


Beskrivelse


Krimi. Den københavnske kriminalassistent Emily Zakkariasen bliver indblandet i en vidtforgrenet sag, hvor absolutte spidser hele verden arrangerer menneskejagter med deres fjender som det jagede vildt. Aktuelt er der jagt i Grib Skov, og i København lurer religiøs fanatisme og terrortrusler.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 8. okt. 2008

Velskrevet, intelligent og elementært spændende danske krimithriller med meget bred læserappel, og den vil ikke komme til at samle støv på hylderne.

Den blinde forfatter Liv Mørk (født 1972) debuterede med krimien Hvad øjet ikke ser i 2004, og her i toeren er den københavnske kriminalassistent Emily Zakkariasen igen den gennemgående figur. Emily og hendes kolleger kommer stykkevis og delt på sporet af en international gruppe af absolutte spidser, der har den perverse vane at afholde raffinerede jagtselskaber, hvor deres fjender bliver sat ud i skoven som det jagede vildt. Ved at bruge en højeffektiv krydsklipsteknik, hvor der springes i tid, sted og personkreds, bliver man som læser konstant pirret, så man snupper endnu et kapitel. Menneskejagter og religiøs fanatisme bliver blandet med solidt opklaringsarbejde og Emilys spirende kærlighedsforhold, og alle de forskellige elementer falder overbevisende på plads i løbet af en hæsblæsende slutning. Yderst velskrevet og intelligent krimithriller, som fortjener stor opmærksomhed.

Liv Mørk er et pseudonym for prosaisten Merete Pryds Helle (født 1965), så der er en umiddelbar forklaring på den sikre og sanselige sprogbehandling, som ellers ikke er hverdagskost i krimier. Tematisk og handlingsmæssigt kan Falken og falkoneren minde om Jussi Adler-Olsens aldeles udmærkede krimithriller Fasanjægerene fra i år.

Underholdende, spændende og intelligent dansk krimithriller med internationalt tilsnit. Et must for læsere af danske krimier.


litteratursiden.dk

d. 27. okt. 2008

af

af

Marit Haugaard

d. 27. okt. 2008

Velturneret krimi om jagt og terror og om den skinbarlige ondskab. Der jages, adrenalinet pumper i kroppen på både jæger og bytte. Men det bytte, bogens jægere jager, er ikke helt almindeligt - og det...


Jyllands-posten

d. 14. okt. 2008

af

af

Jon Helt Haarder

d. 14. okt. 2008


Weekendavisen

d. 7. nov. 2008

af

af

Klaus Rothstein

d. 7. nov. 2008


Kritik

Årg. 42, nr. 191 (2009)

af

af

Lars Handesten

Årg. 42, nr. 191 (2009)