Bøger / skønlitteratur / roman

Familien Tides hemmeligheder


Beskrivelse


Dora er gravid, men hun glæder sig ikke rigtigt og tvivler på om hun skal beholde barnet, derfor vender hun tilbage til familiens gamle hus for at konfrontere sin fortid og den hemmelighed der for 10 år siden splittede familien ad.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 18. sep. 2012

Til kvindelige læsere af lette familiedramaer og dem, der holder af engelske countryside slægtsromaner.

Forfatteren debuterer med en velfortalt slægtshistorie fortalt gennem tre kvindelige hovedpersoner, der skiftevis opruller familiens tragiske historie. Dora, den yngste af to søstre, er gravid, men hun glæder sig ikke rigtigt og tvivler på om hun skal beholde barnet. Langsomt går det op for hende, at den manglende glæde skyldes det distancerede og kølige forhold hun har til resten af familien, og hun vender tilbage til familiens gamle hus for at konfrontere sin fortid. Mødet med barndomshjemmet fremkalder minderne om den sommer hendes lillebror forsvandt og undervejs i sin søgen efter svar, går det op for hende, at hendes version af historien ikke nødvendigvis giver et sandfærdigt billede af begivenhederne. Hun beslutter sig derfor for at opsøge sin søster, der måske kan hjælpe hende med at kaste lys over fortiden, men sandheden viser sig at være noget helt andet end Dora har regnet med. Forfatteren tegner et fint portræt af en familie i opløsning, sproget er levende og historien flyder let trods spring i tid og sted. Flot fængende forside.

Bogen minder om Kate Mortons eller Nora Roberts familiehistorier, men også om forfatterskaber som fx Pilcher eller Willett.

En rigtig efterårsbog om en tragedie, der splitter en familie fuldstændigt. Historien er trods det triste tema, et barns forsvinden, let at gå til og bogen vil tiltale dem, der holder af et godt hverdagsdrama med happy end.


litteratursiden.dk

d. 7. nov. 2012

af

af

Henriette Olesen

d. 7. nov. 2012

I nogle familier ligger hemmelighederne dybt, så dybt at de næsten er glemt - men efterdønningerne er der stadig. Da Dora bliver gravid, er hun ikke kun lykkelig. Hun er ængstelig, bange og på grænsen...