Bøger / faglitteratur til børn

Familiens store bog om naturen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2018

af

af

Christine Christensen

d. 6. sep. 2018

Velkommen til naturens spændende verden. I denne indbydende bladrebog kan børn og voksne gå på opdagelse i jordens fantastiske dyre- og planteliv. Teksten kræver en trænet læser, men børn fra ca. 8 år kan få en god læseoplevelse sammen med en voksen.

Livet på jorden begyndte for mere end 3,7 milliarder år siden og i denne bog kan du følge tiden fra de første simple organismer til den utrolige mangfoldighed af livsformer der findes på jorden i dag. Bogen er inddelt i 10 afsnit: Livets grundlag, Mikroorganismer og svampe, Planter, Hvirvelløse dyr, Fisk, Padder, Krybdyr, Fugle, Pattedyr og Habitater. Efter en gennemgang af livets opståen og evolution følger gennemillustrerede beskrivelser af en lang række emner som følehorns funktion, hvordan fisk svømmer eller hvorfor gøge lægger deres æg i andre fugles reder. Bagerst en ordliste og et indeks.

Meget inspirerende, grundig og lækker fagbog, med smukke billeder af planter og dyr. De mange oplysninger er selvfølgelig kun appetitvækkere, ønsker man uddybende information må man ty til bøger om de enkelte dyr. Men den emneopdelte opbygning gør det nemt at læse bredt om et emne og de mange faktaoplysninger og billedsekvenser giver et godt udgangspunkt for dialog mellem barn og voksen eller mellem dyreinteresserede store børn.

Forlaget har udgivet Familiens store bog om kroppenBørnenes store dyrebog i samme serie. Minder en del om Børnenes store dyrebog fra samme forlagForlaget har udgivet Familiens store bog om kroppen i samme serie. Minder en del om fra samme forlag.