Bøger / faglitteratur til børn

Familiens store bog om videnskab!


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2020

af

af

Stine Bille

d. 7. feb. 2020

Grundig og gennemillustreret fagbog om videnskab. Både børn og voksne kan gå på opdagelse i videnskabens verden, og læse om stof, energi og kræfter og liv. Teksten kræver en trænet læser, men børn fra ca. 8 år kan få en god læseoplevelse sammen med en voksen.

Bogen er en del af fagbogsserien "Familiens store bog om". Den er inddelt i 3 hovedafsnit. Det første handler om stof og er inddelt i 4 underafsnit: hvad er stof, grundstofferne, kemiske reaktioner og materialer. Herefter kommer det andet afsnit, som handler om energi og kræfter og har et afsnit med om rummet og jorden. Det sidste afsnit handler om liv. Indimellem billeder og faktuelle oplysninger, står små fakta som fx galvanisering, elmotorer, evolution på øer og hvordan arv fungerer. Bagerst er der en ordliste og et indeks.

Meget inspirerende og grundig fagbog med smukke billeder og forklarende illustrationer. De mange oplysninger er selvfølgelig kun appetitvækkere; ønsker man uddybende information, må man ty til andre bøger.

En anden bog i serien kunne fx være Familiens store bog om kroppenHvad er et æg?. I bogen Hvad er et æg? kan man også læse om videnskabEn anden bog i serien kunne fx være Familiens store bog om kroppen. I bogen kan man også læse om videnskab.


litteratursiden.dk

d. 22. apr. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 22. apr. 2020

Her har vi grønspættebogen for voksne med spørgelystne børn eller børnebørn! Opslag efter opslag gennemgår nyttig viden indenfor hovedgrupperne Stof, Energi og Kræfter samt Liv. Teksterne er på et let...