Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Fangeskibet


Beskrivelse


Om 11-årige Tom som kæmper med fattigdom og elendighed i 1800-tallets England. Hans oplevelser byder på nederlag og sejre, men mest af alt på flugt, sult og tæv. Tom finder styrken i venskab og håbet om at vende hjem til sin mor og søster.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2020

af

af

Thomas Elkjær Smedebøl

d. 26. maj 2020

England, år 1816. Tom Miller er 11 år og hans far er forsvundet, så Tom må forlade sit fattige hjem for at søge lykken i London. Tom får gode venner og møder hårde modstandere på sin rejse. Egnet til oplæsning fra 9 år og selvlæsning fra 12 år.

En bog om fattigdom og England i gamle dage. Tom kæmper konstant for overlevelse, og man følger hans evige jagt på mad, varme og et sikkert sted at krybe i skjul. Bogen er opdelt i tre dele. Første del beskriver rejsen mod London, anden del foregår på et fangeskib og sidste del er afslutningen på historien.

Spændende bog, der nogle steder kan være lidt svær at læse. Der er brugt mange særlige ord fra skibsverdenen. Der er gjort meget ud af at beskrive stederne, særligt i bogens første del og gennem de mange fine tegninger og der er mange personer at holde styr på. Bogen kan også bruges som højtlæsningsbog, særligt hvis man er interesseret i tiden omkring Napoleonskrigene. Den starter som en klassisk fortælling og slutter ligesom en actionfilm.

Du kan læse mere om fanger og mytteri i serien "Pirates of the Caribbean" fx Den sorte perles forbandelseTom Sawyers eventyrOliver Twist. Hvis du bedst kan lide rejsebeskrivelser er Tom Sawyers eventyr oplagt. Er det fattigdommen og den daglige kamp for at overleve der fænger dig, kan du med fordel læse Oliver Twist (Ved Aage Nymann)Du kan læse mere om fanger og mytteri i serien "Pirates of the Caribbean" fx Den sorte perles forbandelse. Hvis du bedst kan lide rejsebeskrivelser er oplagt. Er det fattigdommen og den daglige kamp for at overleve der fænger dig, kan du med fordel læse Oliver Twist (Ved Aage Nymann)Du kan læse mere om fanger og mytteri i serien "Pirates of the Caribbean" fx Den sorte perles forbandelse. Hvis du bedst kan lide rejsebeskrivelser er Tom Sawyers eventyr oplagt. Er det fattigdommen og den daglige kamp for at overleve der fænger dig, kan du med fordel læse (Ved Aage Nymann).


litteratursiden.dk

d. 17. aug. 2020

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 17. aug. 2020

Vaskeægte røverhistorie fra England efter Napoleonskrigene har fuld knald på action, eventyr og atmosfære og kan nydes af læsere i alle aldre. ’Fangeskibet’ er en vaskeægte og eventyrlig røverhistori...


Weekendavisen

d. 7. aug. 2020

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 7. aug. 2020


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 7 (2020)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 73, nr. 7 (2020)