Bøger / faglitteratur

Fanget af geografien : ti kort der forklarer verden


Beskrivelse


Geografien har gennem tiderne formet historien og styret de internationale politiske begivenheder og været en afgørende faktor i menneskets historie. Her ses på de geopolitiske forhold i 10 forskellige regioner.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2020

af

af

Louise Urban Andersen

d. 19. feb. 2020

Få svarene på, hvordan geografien styrer international politik. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for geopolitiske forhold.

Efter forordet af tidligere chef fra MI6, Sir John Scarlett, åbner introduktionen bogen med en gennemgang af oprindelsen til Tim Marshalls interesse for geopolitik, og en beskrivelse af, hvordan geografien gennem tiderne altid har været en afgørende faktor i menneskets historie. Bogen bevæger sig derefter videre og ser nærmere på de geopolitiske forhold i 10 forskellige regioner, herunder Rusland, Kina, Arktis og USA.

En fantastisk gennemgang af, hvordan geografien gennem tiderne har formet historien og styret de internationalt politiske begivenheder. Forfatteren formår at gennemgå de geopolitiske forhold nøgternt og meget forklarende, uden at give udtryk for en holdning til de ideologier, der har magten i de forskellige områder. Bogen kan med fordel læses, hvis man ønsker en introduktion til geopolitik.

Kampen om kloden omhandler også geopolitiske forhold i verden på et højt fagligt niveau, mens nærværende bog er på alment niveau.


litteratursiden.dk

d. 27. juli 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 27. juli 2020

Tim Marshall inviterer på en imponerende politisk rundtur i verden med baggrund i landenes forskellige geografiske faktorer. Det virker ofte som om, verden er parat til krig og som om, USA, Rusland o...


Kristeligt dagblad

d. 2. maj 2020

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 2. maj 2020


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 229 (2021)

af

af

Lasse Taagaard Jensen

Nr. 229 (2021)