Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Fanget af orker


Beskrivelse


Dian er sluppet væk fra dragen. På vej mod Rai bliver han fanget af orkerne. Sump-folket redder ham, og de vil vide hvem han er, og hvorfor han har kongens røde kniv?

EmneordAnmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2001

af

af

Kristian Nielsen (skole)

d. 2. maj 2001

Drengen Dian, der i Dragens offer (00/49) blev frelst fra dragen af Aro er i dette 2. bind på vej tilbage til sin landsby. Han skal passere en sump og har fået at vide, at han skal finde et sted at sove før han krydser den. Men Dian er kommet for langt, kan ikke finde et tørt sted at sove og bliver fanget af orkerne. Det lykkes ham i ly af mørket at slippe væk, men nye farer lurer. Han bliver reddet af sumpfolket, som har kendskab til den kniv Aro har givet ham. Da Dian har fortalt sin historie, hjælper sumpfolket ham videre mod Rai og giver ham nye formaninger om at passe på, når han går gennem de store skove. Det er fantasy for de yngre læsere. Sprogligt er den tilpasset målgruppen, der er de ældste i indskolingen og de yngste i mellemgruppen. Teksten er sat i korte linier i de lyse partier i de dobbeltsidede farveillustrationer, så det ikke går ud over læsbarheden. Farverne i tegningerne er afstemt efter teksten og signalerer fint stemning og miljø. Niels Bach formår i sin streg at beskrive de omgivende personers natur bedre end ord kan gøre det og giver på den måde god grobund for at historien kan viderudvikle sig i læserens fantasi. Bogen er velegnet til oplæsning i indskolingen og kan selvlæses fra 2./3. kl. Den vil også være egnet til læsetræning for ældre læsesvage elever.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2019

af

af

Stine Bille

d. 18. feb. 2019

I serien "Drageherren" tager Dian ud på en lang og farefuld rejse. Han vil prøve at befri landet fra den onde Nagir. Sammen med nye venner kæmper de for Terras frihed. For de 8-10-årige.

Alle 11 bind i serien "Drageherren" udkommer nu i serien "Blå læseklub". Hovedpersonen er drengen Dian, der er vokset op som hittebarn hos en gammel kone. Da han bliver valgt til drageoffer, starter hans kamp for at overleve, og for at nedkæmpe den onde Nagir og hans hær af orker. På sin lange rejse, som der fortælles om i de 11 bøger, møder han mange forskellige farefulde udfordringer, og Dian skal kæmpe mod mange onde fjender. Heldigvis får han også mange nye venner, som alle ønsker at hjælpe ham. De ser alle noget helt specielt i ham, og langsomt finder de ud af, hvem han i virkeligheden er. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet i forhold til den tidligere udgave, fx har man fjernet store bogstaver på stednavne, delt flere ord med bindestreg og ændret skrifttypen til en mere læsbar type. Bøgerne har lix 8 til 10, dog har del 9 nu en lidt lavere lix.

Det er en fantastisk fantasy-fortælling. Historien bliver mere spændende for hvert bind, og man bliver indfanget i Drageherrens univers. Illustrationerne underbygger historien og de følger teksten fint, både i streg og stemning.

En anden rigtig god og spændende fantasyserie er serien om "Ulveridderne", fx Ulveridderne - flammen i øjet.


Folkeskolen

Årg. 121, nr. 50/51/52 (2004)

af

af

Mogens Bille

Årg. 121, nr. 50/51/52 (2004)