Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fanget af trolde


Beskrivelse


Fantasy. I jagten på den gyldne skål, har Gry slået sig sammen med den forældreløse dreng, Fem og den skøre abe, Koko. De tre får virkelig brug for hinanden mod trolde, røvere og lede tyranner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2019

af

af

Jesper Holtoug

d. 1. feb. 2019

Gry sendes af himmelkongen til jorden for at løse en vigtig opgave. Her møder hun drengen Fem og aben Koko, som sammen bekæmper røvere, trolde, hekse, dæmoner og grådige tyranner i jagten på den gyldne skål, så regnen igen kan falde. To fantasybøger især for jer mellem 8 og 12 år.

"Pigen fra himlen" og "Fanget af trolde" er forkortede og bearbejdede udgaver af de første bind i fantasy-serien "Den gyldne skål" fra 2013. I første bind bliver Gry sendt fra himlen ned til jorden, for at finde den gyldne skål, som er nødvendig for, at det igen kan regne. Gry kan ikke finde ud af ret meget nede på jorden, men heldigvis møder hun drengen Fem og senere aben Koko - og så har Gry både nogle hemmelig evner og viften, "Den flyvende død". Efter at have været fanget af trolde begiver Gry, Fem og Koko sig i bind 2 op i bjergene i jagten på skålen. Her hjælper de beboerne i en fattig landsby og kommer til sidst til Lædal, hvor dæmonerne en gang holdt til.

En enkel og vellykket ny version af den velkendte serie, nu bearbejdet og forkortet, så den rammer yngre læsere. Historien rummer ganske fine beskrivelser af hovedpersonerne og deres indbyrdes konflikter, og spændingen i historien holdes ved lige fra start til slut. Fine illustrationer understreger stemningen i fortællingen.

Der findes masser af fantasy-serier for aldersgruppen, fx Peter Gotthardts serier om elverfolket og elverdronningen eller Sara Ejersbos "Dragesjæle".