Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Fanøstrik : ud over horisonten (flere sprog)


Beskrivelse


Strikkeopskrifter på trøjer, sjaler og huer med inspiration fra Fanøs gamle folkedragter og søfartskultur.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 20. sep. 2013

Henvender sig til erfarne strikkere med lyst til tekniske udfordringer, omsat til fantastiske sjaler mv. Lånere med kærlighed til Fanø og folketøj kan også få glæde af den smukke bog med dansk/engelsk tekst.

C.S. er kendt i strikkekredse for sit særlige design, sin strikkefestival og garnfremstilling. Inspirationen er bl.a. hentet i Fanøs natur og dragthistorie. Bogens modeller ser udfordrende ud, men skulle være relativt nemme, bl.a. ved brug af en særlig teknik til klargøring af garn i farvenuancer. Opskrifterne indledes med et afsnit om inspirationskilden til den pågældende trøje, hue eller sjal. Den danske tekst følges af en engelsk oversættelse.

Forfatteren har ikke skrevet andre bøger, men er portrætteret i tv-serien Dansk strikkekunst, som fås på dvd. Folkedragten er en sjælden anvendt inspirationskilde, jeg kender kun norske Solveig Hisdals Digt i masker, 1998. Motiver fra den omgivende natur og særlige genstande som fliser, drager mv. kan man møde paralleller til hos flere. Teknisk og kunstnerisk er vi her på niveau med Høxbro, Isager og Fassett.

Meget smuk strikkebog, der lyser af kærlighed til Fanø, farver, historie og mønstre. Det er forfatterens første bog, og hun måler sig fint med de kendte strikkekunstnere i ind- og udland. Bogen er for rutinerede strikkere, der kan udfordre sig med pragtfulde sjaler, traditionsrige trøjer, hyggelige huer mv. Fanø-elskere kan nyde de smukke fotos fra øen.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 13. sep. 2017

Strik smukke trøjer, sjaler og huer med inspiration fra Fanøs gamle folkedragter og søfartskultur. Coffee table-bog med opskrifter, tekst og fotos om gamle Fanø. Til den øvede strikker - på dansk og engelsk.

Bogen forener fortid og nutid i disse strikkeopskrifter, der er inspireret af Fanøs dragttradition og kulturhistorie. Farvefotos og ledsagende tekst beskriver naturen, kulturen og baggrunden for de strikkede modeller. Alle opskrifter er i flerfarvet mønsterstrik, bl.a. fair isle. Man kan strikke varme sjaler, en lille trøje med skød, en tunika eller kort kjole, en hue mm. Til sidst et afsnit med strikketekniske forklaringer. Hele bogen er sat med parallel dansk og engelsk tekst.

Bogen kombinerer på smukkeste vis Fanøs natur, kulturhistorie og folketradition med strikkedesign. Høj kvalitet i de mange fine fotos og den ledsagende tekst. Opskrifterne er tydeligt forklaret i beskrivelse og diagrammer, og de lidt komplicerede modeller udfordrer den erfarne strikker til mange spændende timer. Flot boghåndværk, en fryd for øjet.

Bogen ligger i forlængelse af forfatterens FanøstrikStrik fra SetesdalFærøsk strikkebogStrik fra IslandStrik med nordisk tradition. Andre flotte strikkebøger med rod i en bestemt egns folketøj og dragtttradition er bl.a. Strik fra Setesdal, Færøsk strikkebog og Strik fra Island. Strik med nordisk tradition er også værd at nævneBogen ligger i forlængelse af forfatterens Fanøstrik. Andre flotte strikkebøger med rod i en bestemt egns folketøj og dragtttradition er bl.a. , Færøsk strikkebog og Strik fra Island. Strik med nordisk tradition er også værd at nævneBogen ligger i forlængelse af forfatterens Fanøstrik. Andre flotte strikkebøger med rod i en bestemt egns folketøj og dragtttradition er bl.a. Strik fra Setesdal, og Strik fra Island. Strik med nordisk tradition er også værd at nævneBogen ligger i forlængelse af forfatterens Fanøstrik. Andre flotte strikkebøger med rod i en bestemt egns folketøj og dragtttradition er bl.a. Strik fra Setesdal, Færøsk strikkebog og . Strik med nordisk tradition er også værd at nævneBogen ligger i forlængelse af forfatterens Fanøstrik. Andre flotte strikkebøger med rod i en bestemt egns folketøj og dragtttradition er bl.a. Strik fra Setesdal, Færøsk strikkebog og Strik fra Island. er også værd at nævne.


Haandarbejdets Fremme

2014, nr. 1

af

af

LISK

2014, nr. 1


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 2 (2014)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 49, nr. 2 (2014)