Bøger / faglitteratur til børn

Fantastiske fakta om kroppen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2011

af

af

Inge Lykke

d. 7. sep. 2011

Teksten i bogen henvender sig til børn fra 11 år, men på grund af de mange illustrationer kan yngre børn være med på en kigger. Den kan bruges som frilæsningsbog eller opslagsbog.

I bogen fortælles, hvordan kroppen er opbygget, hvad den består af, hvordan den fungerer og udvikler sig, hvordan forplantningen sker og hvordan kroppen forsvarer sig mod infektioner. Det er en gennemillustreret bog, som har små og store tegninger til rigtig mange af de emner og forklaringer, som gives i bogen. Det støtter hukommelsen og forståelsen. Alle siderne har forskellige baggrundsfarver og herpå er sat farvede bokse med tekst og illustrationer, nogle af dem med et lille anstrøg af humor. Teksten er meget oplysende og når helt ned i neuroner og DNA, men svarer også på en del spørgsmål fra dagligdagen, som fx hvorfor vi får krampe, hvorfor har vi ørevoks og hvorfor det er godt at hoste og nyse. Bagerst et dobbeltopslag med en ordforklaring.

Af nyere bøger om kroppen til ca. samme målgruppe kan nævnes Kroppen fra forlaget Meloni i serien Vi forsker i -, og Krop, kost og kondi i serien De store fagbøger fra Gyldendal. Sværhedsgrad og indhold ligger tættes på udgaven fra De store fagbøger, men anmeldte bog vinder overlegent på layoutet.

Det er en meget flot bog, som vil fastholde sin læser på grund af de farverige uddybende illustrationer. Kan varmt anbefales.