Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Fantastiske seje kvinder der forandrede verden


Beskrivelse


Om en række af de kvinder der har sat deres præg på verden i kunst, mode, videnskab, politik og meget andet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 11. dec. 2018

Små biografier om bemærkelsesværdige kvinder i verdenshistorien. For de 5-7-årige.

Forfatteren Kate Pankhurst er efterkommer af Emmeline Pankhurst, der var en fremtrædende figur i suffragette bevægelsen i England. Bogen præsenterer en række kvinder, der alle har været bemærkelsesværdige indenfor lige præcis deres område. Der er kendte og mindre kendte kvinder i bogen, bl.a. Jane Austen, Anne Frank, Frida Kahlo og Rosa Parks. På dobbeltopslag præsenteres kvinderne enkeltvis med deres opvækst, hvordan deres interesser blev vakt og hvilke kampe, de måtte tage. Der er små faktabokse og illustrationer af vigtige begivenheder i kvindernes liv. Emmeline Pankhurst har selvfølgelig også fået en plads i bogen, der afsluttes med citater fra kloge kvinder og spørgsmålet til læseren: "Hvordan vil du ændre verden?". Til sidst i bogen er der en lille ordbog, der forklarer nye ord for målgruppen, bl.a. suffragette, fossil og palæontolog.

En energisk, opløftende og positiv introduktion til kvinders rettigheder for de små læsere. Bogen er fyldt med smukke og farverige illustrationer. Bogen er oplagt til at få en snak med de mindre børn om ligestilling.

Bogen kan sammenlignes med serien "Små mennesker store drømme", der også indeholder portrætter af fremtrædende kvinder, fx Rosa Parks.