Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Fantastiske skabninger og hvor de findes : Newt Scamander


Beskrivelse


Fantasy. Lærebogen her af troldmanden Newt Scamander findes i ethvert troldmandshjem. Her kan man læse om alle de magiske væsner fra dyndfolk til trolde i Harry Potter-universet.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 6. nov. 2017

Illustreret udgave af Fantastiske skabninger og hvor de findes fra 2015. Et kompendium med beskrivelser og tegninger af de magiske skabninger i Harry Potter universet. Kan læses fra 11 år, bladrebog til de yngre fans.

Den berømte magizoolog Newt Scamander har lavet en oversigt over de magiske væsner, som han efter mange års rejser og research er stødt på. Det er Harry Potters eksemplar af lærebogen, der også bruges på Hogwarts. Bogen indledes med forfatterens forord og en introduktion til bogen. Så er der definition af "en skabning" og en forklaring på hvorfor magizoologi har betydning. Oversigten indeholder 90 forskellige fantastiske skabninger fra A til Z, fx edderkoppen Acromantula, slangernes konge Basilisk, en Sfinx og en Trold. Teksten i bogen er identisk med udgaven fra 2015. Den er illustreret af Olivia Lomenech Gill, som ikke har andet udgivet på dansk.

Utrolig fascinerende bog med flotte, spændende og betagende tegninger. Teksten er informativ og meget grundig.

På samme måde som historien om Harry Potter kom i almindelige udgaver og nu kommer i illustreret udgaver fx Harry Potter og de vises sten (ill. Jim Kay), er dette en tidligere udgivet historie i ny flot indpakning. Hele historien om Newt Scamander kan læses i Fantastiske skabninger og hvor de findes (Filmmanuskriptet)Harry Potter og De Vises StenFantastiske skabninger og hvor de findesPå samme måde som historien om Harry Potter kom i almindelige udgaver og nu kommer i illustreret udgaver fx Harry Potter og de vises sten (ill. Jim Kay), er dette en tidligere udgivet historie i ny flot indpakning. Hele historien om Newt Scamander kan læses i (Filmmanuskriptet).


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 1. okt. 2015

To små bøger der hører til og er en del af Harry Potters univers. For fans og ivrige læsere af "Harry Potter-bøgerne". Især for 11-13-årige.

"Quidditch gennem tiderne" er en bog fra Hogwarts bibliotek, der optræder i "Harry Potter og de vises sten". Bogen fortæller om udviklingen af det magiske spil med de flyvende koste. Der fortælles om den tidligste historie til i dag. Bogen har afsnit om banerne i quidittich og de forandringer der er sket i spillet, om quidditch i magiske skoler i Storbritannien, Irland og om udbredelsen til hele verden. Der afsluttes med et afsnit om Quidditch spillet i dag. Newt Scamanders bog "Fantastiske skabninger og hvor de findes" er Harry Potters eksemplar af lærebogen, der også bruges på Hogwarts. Den hører til i alle troldmandshjem, og fortæller om alle de magiske væsner fra dyndfolk til trolde, og de kan slås op alfabetisk.

Det er to specialiteter i forhold til Harry Potter bøgerne, og de vil interessere de fans af serien, som bare må vide lidt mere end der står i bøgerne.

Det er to "rekvisitter" i Harry Potter universet der her endelig udgives. De er fra 2001, hvor de blev udgivet på engelsk, og var varslet udgivelse på dansk dengang. Det blev dog forsinket på grund af en navnestrid med det amerikanske selskab, der ejer rettighederne, om navne, som fx Rita Rivejern. En tredje "rekvisit" fra serien udkom på dansk i 2008; Barden Beedles eventyr.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2017

af

af

Merete Trap

d. 6. mar. 2017

Nifflere, månekalve og demigøjsere. Lyder det bekendt? Her har du en fantastisk fortælling om fantastiske skabninger, for alle mugglere der elsker Rowlings univers.

Magizoologen Newt Scamander ankommer til 1920ernes New York, med en ualmindelig kuffert, fyldt med truede, magiske væsener. Kufferten bliver forbyttet med bageren Jacobs kuffert og skabningerne slipper ud. Nu går den vilde jagt gennem byen, for at indfange de undslupne, magiske væsener. Samtidig er en anden jagt igang, nogle er nemlig på heksejagt. Historien foregår i Harry Potters univers, men tidsmæssigt ca 70 år før Harry Potter starter på Hogwarts. Dette er J. K. Rowlings debut som manuskriptforfatter. Bogens sort/hvide illustrationer er håndtegnede.

Rowlings magiske univers er og bliver helt fantastisk. Det er dog en smule svært at få historien ind under huden pga. manuskriptformen. Derfor er det en fordel at have set filmen først. Når det er sagt, så er det en velskrevet og veldrejet historie på manuskriptets præmisser, som bør nydes på linje med Rowlings andre udgivelser.

Bogen hører naturligvis til i Harry Potter universet, men kan bedst sammenlignes med Harry Potter og det forbandede barnEn kuffert fuld af skabningerBag kulisserne på Fantastiske skabninger og hvor de findes, som også er skrevet i manuskript-form. Ellers er der i kølvandet på filmen udkommet En kuffert fuld af skabninger og Bag kulisserne på Fantastiske skabninger og hvor de findesBogen hører naturligvis til i Harry Potter universet, men kan bedst sammenlignes med Harry Potter og det forbandede barn, som også er skrevet i manuskript-form. Ellers er der i kølvandet på filmen udkommet og Bag kulisserne på Fantastiske skabninger og hvor de findesBogen hører naturligvis til i Harry Potter universet, men kan bedst sammenlignes med Harry Potter og det forbandede barn, som også er skrevet i manuskript-form. Ellers er der i kølvandet på filmen udkommet En kuffert fuld af skabninger og .


litteratursiden.dk

d. 6. jan. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 6. jan. 2016

Direkte fra Hogwarts Bibliotek kommer dette uundværlige opslagsværk om magiske væsner og skabninger i Harry Potters univers. For første gang er bogen tilgængelig for Mugglere. På troldmandsskolen Hogw...


litteratursiden.dk

d. 19. maj 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 19. maj 2017

Rowling svinger tryllestaven og giver liv til Newt Scamander og den forrygende historie om de fantastiske skabninger med vanligt blik for detaljer og historiefortælling. At læse et filmmanuskript er ...


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 1 (2018)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 71, nr. 1 (2018)