Bøger / skønlitteratur / noveller

Fantastiske virkeligheder


Beskrivelse


En række noveller fra de sidste 10 år af 4 science fiction forfattere med introduktioner til deres forfatterskaber.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kent Skov

2007

Den oplagte målgruppe er den hårde kerne af science fiction læsere eller nysgerrige nye ditto, der nu kan stifte bekendskab med fire udenlandske, men på dansk mindre kendte forfattere Ikke mindst mht. de to sidstnævnte, der har skrevet sf gennem mange år, påpeger redaktørerne med henvisning til søgning i danske biblioteker, er meget dårligt repræsenteret herhjemme.

Science fiction antologi med noveller og præsentationer af fire håndplukkede og anerkendte europæiske forfattere inden for genren: Zoran Zivkovic, Stephen Baxter, Anne McCaffrey og Stanislav Lem. Kun den nu afdøde Lem er bredere kendt som forfatter til den filmatiserede klassiker Solaris. Hver af forfatterne er repræsenteret med to noveller og en introduktion til deres forfatterskab. Der er tale om nyere litteratur fortrinsvis inden for den klassiske rum-sf genre. Anne McCaffreys langnovelle "Løber af Pern" er dog mere soft og fortællende i stil med fx Ursula Le Guin. Den meget produktive og prisbelønnede Baxter leverer velskrevne dystopier ligesom den mere komplicerede Lem. Serberen Zivkovic er et mere neddæmpet og underspillet bekendtskab.

Fælles for de fire europæiske sf-forfattere i denne antologi er, at de kun i begrænset omfang er oversat til dansk. Forlaget har også i år udgivet de to antologier med danske noveller Cirkler og Lige under overfladen.

Interessant sf-antologi med noveller og gode introduktioner til fire store europæiske sf-forfattere, der kun er oversat i begrænset omfang.


litteratursiden.dk

d. 7. jan. 2008

af

af

Jette S. F. Holst

d. 7. jan. 2008

Sandsynlige drager, nye verdener, krig og ære er blot nogen af temaerne i denne SF antologi fra 4 af genrens store forfattere. I september blev science fiction festivallen Eurocon for første gang afho...


Proxima

Nr. 86 (2007)

af

af

Torben W. Anthony

Nr. 86 (2007)