Bøger / faglitteratur til børn

Fantasy


Beskrivelse


Om de mange forskellige fantasy bøger, både nye og gamle, danske og udenlandske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2013

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 3. dec. 2013

Bogen kommer i serien Faktisk!, der i høj grad egner sig til såvel faglige læsekurser og frilæsning som til fælleslæsning på klassen, hvor et emne skal præsenteres. Fantasy vil være oplagt til fælleslæsning i 2.-3. klasse. Lix 16.

Forlaget har tidligere udgivet titler i serien til danskundervisningen om danske forfattere og om eventyr. Det er Dorte Lilmoses første bog i serien, hvor svære ord er markeret og forklaret i margenen. Brødteksten er sat på opslagenes ene side, og illustrationer af aktuelle film som Hobbitten og bøger indenfor genren, der omtales, er sat på modsatte side. Teksten er rimelig letlæst og sat med stor typografi. Illustrationerne er både fotos og tegninger. Omslaget med billede fra en Harry Potter-film skal nok fange målgruppen. Forfatteren forklarer om genrens egenskaber og om forskellige former for fantastiske fortællinger. Hun nævner tidlige fantastiske fortællinger fra 1817 af E.T.A. Hoffmann og fra 1847 af H.C. Andersen. Eneste anke, jeg har mod bogen, er eksemplerne på titler, forfatteren fremhæver. De er filmatiserede, hvilket gør målgruppen bredere, men til litteraturundervisning egner de sig til en lidt ældre målgruppe fra 4. klasse. Bogen har, som de øvrige i serien, et lækkert layout.

Der er intet om genren til børn fra 8 år, men til undervisningen fra 5.-6. klasse kan jeg nævne Fantastiske fortællinger af Trine May.

Bogen egner sig til fælleslæsning, hvor den kan åbne op for og give viden om fantasygenren.