Bøger / faglitteratur / humor

Far, mor og teenager laver mad


Beskrivelse


Kogebog og Morgenthaler-satire på én og samme gang. For hjemmeboende såvel som for unge, der er flyttet hjemmefra.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2012

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 21. dec. 2012

Bogen, som er et miks af kogebog, humor og satire, henvender sig til unge fra ca. 13 år. Forsiden er præget af Wulffmorgenthalers karakteristiske streg, som vil bidrage rigeligt til, at bogen ikke behøver formidling.

I denne satiriske kogebog kombinerer Wulffmorgentaler i samarbejde med en kok humor og opskrifter. Til hver opskrift er knyttet en lille historie eller faktatekst, som leder videre til opskriften. Således fortælles en historie om, hvorfor det er nødvendigt med landegrænser ved opskriften på flæskesvær - DF-snacks (Danske Flæskeentusiaster). Desuden lærer vi, at vi, i stedet for at ydmyge folk med skæl, skal vise storsind, fordi skællet kan bruges som erstatning for flormelis på brownies. Illustrationerne er er udført i vanlig karakteristisk streg. Opskrifterne suppleres med realistiske fotos af den færdige ret.

Af kogebøger for samme målgruppe kan nævnes Tøsekogebogen og Drengerøvskogebogen begge fra 2008.

Bogen er oplagt til hjemmeboende såvel som til unge, der er flyttet hjemmefra. Den kan læses som sjov satire, hvor opskrifterne er sidehistorier eller som en egentlig kogebog med lækre opskrifter. God underholdning for fans af Wulffmorgentalers humor.