Film / fiktion til børn / folkekomedier

Far til fire - på japansk


Beskrivelse


Lille Per fylder ni år og får nye naboer. Familien Tanaka kommer fra Japan og har sønnen Shin, som er jævnaldrende med Lille Per. Lille Per og Shin bliver bedste venner, men der er en bølle på skolen! Og han er lige ved at ødelægge venskabet mellem Lille Per og Shin!

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2010

af

af

Ulrich Breuning

d. 8. okt. 2010

Far til fire-serien er indbegrebet af dansk filmhygge og definerer nærmest begrebet folkekomedie. Denne fjerde ombæring, Far til fire - på japansk, 2010, i en ny omgang med de kære tegneseriefigurer fra 1946 lever op til ideen om en uforpligtende biograftur for hele familien, hvor der intet er på spil og derfor heller ikke noget som helst at vinde.

Lille Per fylder ni år med sang og lagkage i hovedet på far. Og samtidig får far og hans fire børn nye naboer. Familien Tanaka kommer fra Japan og har sønnen Shin, som er jævnaldrende med Lille Per. Den japanske og danske familie lærer om hinandens skikke, og Lille Per og Shin bliver bedste venner. Alt er godt, men der er en bølle på skolen, som både mobber og sælger cigaretter. Og som er lige ved at ødelægge venskabet mellem Lille Per og Shin.

Den første "Far til fire"-film havde premiere i 1953 og blev en så stor succes, at der frem til 1961 kom otte film om far og hans fire børn (samt en noget mislykket efternøler i 1971). I filmene var det altid sommer, sol og søndag, og de blev et symbol på en svunden tid med sammenhold og ægte familieværdier. I 2005 startede så en ny omgang "Far til fire", og det interessante er, at man så at sige ikke dekonstruerede serien og skabte et moderne udtryk. Man kører simpelthen rundt i samme nostalgiske rille som forgængerne. Opus fire i den nye samling er slet ikke det ringeste.

Populært stof, der får folk i biffen. Men meget uambitiøst.


Politiken

d. 4. feb. 2010

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 4. feb. 2010


Berlingske tidende

d. 4. feb. 2010

af

af

Ebbe Iversen

d. 4. feb. 2010


Jyllands-posten

d. 4. feb. 2010

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 4. feb. 2010


Information

d. 5. feb. 2010

af

af

Christian Monggaard

d. 5. feb. 2010