Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Far til fire på toppen


Beskrivelse


Far har højdeskræk, som Lille Per vil hjælpe med at kurere. Derfor tager familien en tur til Norge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2019

af

af

Karsten Boll

d. 26. apr. 2019

To bøger om "Far til fire" til indskolingen. I "Far til fire på toppen" handler det om, at far har højdeskræk, og hvordan det er ved at gå galt. I "Far til fire i solen" møder familien en af fars gamle klassekammerater, som i skoletiden mobbede far og gør det igen på ferien. For 7-8 år.

Begge titler tager sit udgangspunkt i nye spillefilm om "Far til fire" fra 2017 og 2018. I "Far til fire på toppen" får far nyt arbejde, men han kan ikke arbejde der, for han har højdeskræk. En tur til Norge skal kurere far. Under en vandretur med Lille Per og Onkel Anders er det ved at gå galt. De falder ud over klippen. Med Lille Pers hjælp får de brugt teltet som faldskærm. I "Far til fire i solen" tager familien til Gran Canaria, hvor Lille Per opdager en konkurrence om at lave en film om ferie. Fars gamle klassekammerat Blære Bjørn gør alt for at ødelægge deres filmoptagelser. Men Blære Bjørns familie griber ind. Morale: Du må ikke drille. Begge bøger har lix 11 og lettal 18. Der er tegninger af Thomas Friis Pedersen, også kendt for Leo & Laban - det store kødben.

Tegningerne passer fint til tekstens indhold og med baggrund i filmene skal bøgerne nok blive læst.

Der findes ikke tilsvarende bøger om "Far til fire". Jesper W. Lindberg har tidligere lavet lette udgaver af bøger fx Boris taber hovedet.