Bøger / faglitteratur

Faraos hest : smykker af hestehår


Beskrivelse


Om forskellige typer af smykker lavet af hestehår. Teknikker som fletning og knytning gennemgås, og kombineres med fortællinger og myter fra hestens kulturhistorie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2009

af

af

Jette Andreasen

d. 20. feb. 2009

Denne kombination af kulturhistoriske citater om heste og lidt vejledning i benyttelse af hestehår, er mest af interesse for hestepiger, selvom den er henvendt til voksne. Reel vejledning i smykkefremstilling er der ikke tale om.

Forfatteren er oversætter og præst. Hendes beskrivelse af, hvordan man forbereder hestehår til brug for smykker, er bogens mest brugbare del. Derefter består instruktionerne kun af, hvordan man fletter og knytter. Der vises eksempler på forskellige smykker med indflettede perler, men der er ingen vejledning i start, udførelse og fx lukning med låse. Bogens mange kulturhistoriske citater fra Højsangen til Illiaden ledsages af fine illustrationer. Men det hele er sat rodet op, og brugen af et væld af forskellige skrifttyper bidrager ikke til overskueligheden.

Der findes mange instruktive bøger om smykkefremstilling med forskellige materialer; men eksempler på brug af hestehår har det ikke været muligt at finde.

Den lille bog vil for meget, og giver derfor ikke reel instruktion i smykkefremstilling, alle de fine illustrationer til trods.Informationer og udgaver