Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Faraos verden


Beskrivelse


Indhold: Faraos verden ; Solgudens unge farao ; Den største farao ; Flodlandets mange guder ; Kampen om Osiris ; Farao frygtede røverne ; Opskrift på en mumie ; Huse til guderne ; Hieroglyffernes gåde ; Papyrus ; Dødens rige ; Skoler for de rige ; Bønder og håndværkere ; Kunstnere og arkitekter ; Trolddom og videnskab ; Katte og hellige krokodiller ; Alexander den Store ; Napoleon i Egypten ; Gådernes Egypten ; Den store skat ; Det største bygningsværk ; Det ny Egypten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 22. okt. 2013

I den velkendte fagbogsserie De store fagbøger kommer her en bog om det gamle Egypten på Faraos tid. Bogen kan læses af børn fra 11 år både som interesselæsning og i forbindelse med faglige læsekurser eller emnearbejde i grundskolen.

Bogen er opbygget som de øvrige udgivelser i serien De store fagbøger med en velskrevet grundtekst sat i overskuelige spalter suppleret med kortmaterialer, faktabokse, tegnede illustrationer og farvefotos. Klaus Aarsleff har selv taget flertallet af billederne og giver i både ord og billede et interessant indblik i en verden, som har fascineret mange mennesker gennem tiderne.

Mumier, Egypten og Faraos tid er emner, som interesserer børn. Der udgives derfor også jævnligt forskellige bøger herom for børn. Denne bog kan suppleres med titler som Det skjulte kammer, 2010, skrevet af denne bogs forfatter eller Det gamle Egypten, 2001 i serien De små fagbøger.

En god fagbog for børn om det gamle Egypten. Bogen lever på alle måder op til forfatterens og serien De store fagbøger's fine kvalitetsniveau.