Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Farfar fortæller - Kannibalen


Beskrivelse


Kannibalen kunne køre fra alle, og I Tour de Italia styrtede han, lånte en drengs cykel, og vandt alligevel, trods mange forhindringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2014

af

af

Boy Olesen

d. 8. dec. 2014

For elever i 0.-1. kl. altså de 6-7-årige er denne bog både sjov og spændende, man kan være en kannibal på mange måder, opdager Simon og Nasim, da farfar først begynder at fortælle, og det er faktisk meget sjovt.

Simon, Nasim og Simons farfar er ude at cykle. Simon får farfar til at fortælle om Kannibalen, han hed sådan, fordi han åd de andre ryttere, altså han kørte altid forbi de andre ryttere. En gang gik det galt ned ad et bjerg, han gled med cyklen, men en lille dreng, Marco, lånte ham sin cykel, og de oplevede derefter flere ting, bl.a. at køre ind i en mand med en vogn med tomater, en mand med en skinke og ind i en ostebutik inden de kom i mål som vindere af Tour de Italia, med cykelladet fyldt med pizzafyld, tomater, skinke og ost.

Vidunderlige farvelagte tegninger er det der i første omgang falder en i øjnene, det sprudler med gestik, attituder, mimik og masser af fantasi, og når dette så bliver sammenholdt med farfars fantastiske historie om Kannibalens store triumf i Tour de Italia, som er udtrykt i et veltilrettelagt læsepædagogisk sprog og layout, så har vi et stykke super-litteratur til de yngste. Det er så læsemotiverende og respektfuldt overfor læseren, at man ikke kan andet end kan tage hatten af.

En anden bog hvor det også er to generationer der er sammen, og hvor der også er en vis form for, fuld gas frem er, Gi' fuld gas, far!.