Bøger / skønlitteratur / roman

Farlig fortid : krimi


Beskrivelse


En livstidsfange stikker af fra en ambulance og Ringkøbing politi bliver sat på sagen. Rebekka Holm, der er hjemme til sin fars begravelse, involveres i efterforskningen. Dagen efter findes en ældre eneboer stukket ihjel på sit husmandssted lidt udenfor byen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 23. feb. 2015

En række drab kædes sammen af et gammelt fotografi, og det viser sig hurtigt, at intet er, som det ser ud til - kan Rebekka Holm opklare mordene endnu en gang? Velskrevet krimi, der vil appellere til kvindelige læsere af skandinaviske femikrimier.

Femte selvstændige bind i serien om drabsefterforsker Rebekka Holm. Da en livstidsfange stikker af fra en ambulance en kold nat i marts, bliver Ringkøbing politi sat på sagen. Holm, der er hjemme til sin fars begravelse involveres hurtigt i efterforskningen, der ledes af ekskæresten Michael. Desværre når teamet ikke langt før en ældre eneboer bliver fundet død på sit husmandssted lidt udenfor byen. Manden er blevet stukket til døde med en høtyv, og snart sker der endnu flere makabre hændelser i lokalsamfundet.

Bøgerne kan læses uafhængigt, men Rebekkas udvikling og de mange henvisninger til tidligere hændelser fungerer bedst, hvis man læser bøgerne i rækkefølge. Julie Hastrup har sine faste læsere og de vil ikke blive skuffede over dette bind, med dets vanlige blanding af opklaringsarbejde og efterforskernes privatliv. Plottet er dog ikke seriens stærkeste, det bliver en smule forudsigeligt med de relativt få aktører.

Femikrimi-forfattere som Mari Jungstedt og Viveca Steen kan sagtens sammenlignes med Hastrup, der også minder om Lisbeth Bille eller Ninni Schulman med sit lokale miljø og stærke kvindelige hovedpersons op- og nedture.


litteratursiden.dk

d. 6. maj 2015

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 6. maj 2015

Spændende og letløbende krimi om en gruppe unge, der mødes i sommeren 1989. Det bliver en sommer, der får fatale følger for dem alle. ’Farlig fortid’ er femte bind i Julie Hastrups serie om den ambiti...


Politiken

d. 19. apr. 2015

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 19. apr. 2015


Weekendavisen

d. 20. mar. 2015

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 20. mar. 2015