Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Farlig hemmelighed


Beskrivelse


Krimi. Liva bliver klar over, at hendes veninde Sofie har en hemmelighed, der kan blive livsfarlig for dem begge!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 14. sep. 2012

En letlæst krimi i serien Let-krimi. Bogen henvender sig primært til piger fra 10 år (4. klasse), der godt kan lide en spændende og overkommelig bog. Også ældre læsesvage kan få fornøjelse af bogen.

Den ca. 15-årige Liva bliver slået ned en aften på ved hjem fra sin veninde Sofie. Sofie overtaler hende til at undlade at melde det til politiet. Liva undrer sig, men Sofie fortæller, at hun nok skal fortælle hvorfor. Sofie fjerner sig mere og mere fra hende. Har Sofie en kæreste? Historien trapper op, da Liva finder ud af, at hemmeligheden kan blive livsfarlig - også for hende selv. Det viser sig, at Sofie er offer for afpresning. Hun har stjålet i en butik og er blevet filmet uden at vide det. Manden truer med at lægge det på Facebook, hvis hun ikke stjæler for ham. Sofie nægter, og det bliver fatalt for hende. Det er en spændende historie fra start til slut. Der er meget dialog og korte sætninger. Forsiden og bagsideteksten er gode appetitvækkere. Forfatteren har skrevet mange letlæsningsbøger, også til denne serie.

Bogen minder om de andre bøger i serien Let-krimi, som handler om børn og unges heltemodige møde med skurke og banditter.

En åndeløs spændende letlæst krimi med alle genrens ingredienser til piger fra mellemtrinnet, der elsker et godt gys og nervepirrende spænding.