Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Farlig hypnose


Beskrivelse


Der sidder en voksen i en kælder i nabolaget og hypnotiserer børn. Det er vist mest for sjov - og sjovt er det. Men der sker også vilde og uforklarlige ting i gaderne. Mon det hænger sammen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 11. nov. 2015

Mads har en ven, som kender én, der kan hypnotisere. Det er super sjovt, og bagefter aner man ikke, hvad det er, man har lavet. Spænding for 8-10-årige.

Krimi i PS-serien "Ånder og overtro" som handler om hypnose og om at gøre farlige og forbudte ting, som man aldrig ville have gjort, hvis man var klar i hovedet. Bogen er i hæfteform og fuldt illustreret med realistiske og medfortællende stregtegninger. Lix-tallet er 15. Forfatteren er særdeles velkendt, bl.a for sin "Kasper-serie" og sin "Med koldt blod-bøger".

Spændende historie om overnaturlige fænomener fortalt på en hverdagsagtig måde. Selvom historien handler om hypnose er det først og fremmest en god, lille krimi, der bare bliver mere og mere spændende. Måske kan man i virkeligheden slet ikke hypnotisere nogen til at gøre noget, man ellers ikke ville gøre, men det er ikke så vigtigt, for historien er både interessant og nem at forestille sig selv i.

Der findes andre spændende, lette bøger, som kredser om fænomenet hypnose, for eksempel Karsten Mogensens krimi Den sorte paraply, som også er spændende, men for lidt ældre læsere.