Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Farlig rejse


Beskrivelse


Leas nysgerrighed giver problemer, da hun pludselig, sammen med sin bror Oliver, er at finde i en container fyldt med våben og missiler, på et skib der er sejlet fra den indiske kyst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2011

af

af

Boy Olesen

d. 3. feb. 2011

Bogen henvender sig til såvel piger som drenge fra ca. 3.-4.kl. altså fra ca. 9-10 år, og vil have læsere helt op til overbygningen. Velegnet til selvlæsning.

Forlaget har tilføjet endnu en spændende titel til sin efterhånden meget store serie, Let-krimi. En dramatisk og actionfyldt forside møder læseren, der videre føres ind i en bog trykt på lækkert papir, og sat op med store typer og i et letforståeligt sprog formuleret i korte præcise sætninger. På ferie i Indien bliver Lea og Oliver, grundet Leas store nysgerrighed, "fanget" i en container, som inden de når at komme ud, hejses ombord på et skib. I mørket i containeren finder Oliver og Lea ud af, at containeren er fyldt med våben og missiler. Blandt våbensmuglere skal der skaffes mad og drikke, Lea tages til fange, pirater angriber og erobrer skibet, en nødraket sendes i luften og det danske krigsskib Absalon redder det hele til sidst. En spændende og underholdende historie, hvor der på intet tidspunkt er stilstand.

Det er naturligt at sammenligne med nogle af de andre i serien fx Narko i stride strømme og Den store fangst.

En rigtig spændende, dramatisk og actionmættet historie, der i et forholdsvis lettilgængeligt sprog, klart vil få mange læsere.