Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Farlige fotos


Beskrivelse


Signe og Michelle er bedsteveninder, så Signe ringer straks til Michelle, da hun finder ud af, at hendes far har problemer, men Michelle kommer til at tale over sig, og Signe hævner sig ved at sende et billede af Michelle som topløs ud i cyberspace.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2012

af

af

Inger Søndergaard

d. 5. mar. 2012

Bogen udkommer i en ny serie: Sommerfugleserien udviklet til piger mellem 9 og 14 år. Denne titel er med 2 sommerfugle, og henvender sig til de ældste piger i målgruppen 12-14 år. Serien lægger sig således tæt op ad den velkendte Sommerfugl-serien, hvori der ikke er udkommet titler siden 2008.

Louise Roholte er relativt ny som forfatter. Hun kendes dog fra en e-bogsudgivelse på www.frilaesning.dk og Nørd eller nar - Amalie, Nørd eller nar - Sander, 2010. Historien er genkendelig for tweens og teenagepiger. Signe er 13 år og bedsteveninde med Michelle. Vi hører om deres uskyldige genvordigheder med drenge, mødre, makeup, sladder, sms og cafebesøg. En dag overrasker Signe sin far fuld, og Michelle spreder rygter om, at Signes far er fordrukken. Som hævn sender Signe et billede af en topløs Michelle videre som mms, men heldigvis når den aldrig ud i cyberspace. Bogen er læseteknisk ret let at læse, men indholdsmæssigt retter den sig især mod de ældste tweens. Den egner sig især til underholdende fritidslæsning fra 11 år med klare elementer af identifikation.

Der findes mange hverdagsrealistiske fortællinger om veninder for de 11-14-årige piger. Denne hører til i den mere blufærdige ende, og hvor drenge ikke har den store betydning for pigerne.

Velskrevet og velkomponeret hverdagshistorie for pæne piger fra 11 år, som passer godt ind i samlingen af populære pigebøger.