Bøger / faglitteratur til børn

Farligt vejr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 16. dec. 2019

To meget relevante og interessante bøger med fokus på klimaet omhandlende de smeltende gletsjere og farlige vejrsituationer. For 7-8-årige - 1.-2. kl.

"Farligt vejr" omhandler forskellige farlige vejrtyper, fx orkaner, cykloner, tyfoner, tsunamier, brand og laviner. Der er faktabokse løbende gennem bogen, der fx giver information om hastigheden på en lavine og på en skovbrand. "Gletsjere" definerer hvad en gletsjer er og hvad det vil sige at den kælver. Desuden fortælles der om isbjerge og Titanic-forliset. Faktaboksene i bogen giver fx information om at man på Youtube kan se levende billeder af gletsjere, der kælver og om et isbjerg på størrelse med Sjælland, der rev sig løs ved Arktis.

Vigtigt med bøger til denne aldersgruppe om disse emner. Sproget og layoutet følger de øvrige titler i serien "Min første bog", kendetegnende ved god typografi, et sprog der er formuleret godt og i korte helsætninger og på overskuelige sider. Flotte farvefotos følger teksten på bedste måde. Der er i begge bøger overraskende informationer, fx om lyn og torden og om betydningen af at havene stiger.

Bøgerne kan relateres til Greta ThunbergKlimaforandringer og KlimaforandringerBøgerne kan relateres til Greta Thunberg og .