Bøger / faglitteratur

Farligt : hvordan de fodrer din frygt, og hvorfor du æder det


Beskrivelse


Om hvordan medier, politikere med flere fodrer vores angst for kommende katastrofer og hvordan man som borger kan navigere i de massive informationer, man udfordres af i den daglige nyhedsstrøm, i politiske debatter og på sociale medier.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2018

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 22. maj 2018

Er du bange nu? Debatbog om hvordan medier, politikere m.m. fodrer vores angst for kommende katastrofer og hvordan man som borger kan navigere i de massive informationer, man dagligt udfordres af. Kan læses af alle med et samfundskritisk blik og hang til politiske debatter.

Bogen gennemgår nogen af de centrale problemstillinger der er ved den massive opmærksomhed på "dårlige" historier i medierne. Den beskriver hvordan politikerne og medierne fordrer vores frygt for naturkatastrofer, farlige sygdomme og terror. Forfatterne viser simple metoder til at sætte fortællingerne i perspektiv og hvordan de kan udfordres når man sætter dem ind i en større kontekst af tid og rum.

Bogen har noget på hjertet og forfatterne lykkedes godt med deres intention. Teksten er trods det komplekse emne, nem at gå til og eksemplerne kan forstås af det brede flertal, uden den store forhåndsviden.

Samme emner bliver behandlet i bøgerne En konstruktiv nyhedFactfulness og FactfulnessSamme emner bliver behandlet i bøgerne En konstruktiv nyhed og .


Politiken

d. 11. juli 2018

af

af

Christian Jensen (f. 1972)

d. 11. juli 2018


Weekendavisen

d. 20. juli 2018

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 20. juli 2018