Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Fars lille pige


Beskrivelse


Gennem hele sin barndom bliver Julia Latchem-Smith (f. 1981) seksuelt udnyttet af sin far, mens hendes mor har travlt med at vende det døve øre til. Som voksen starter Julia en retssag for at få sin far dømt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2007

En Virkelighedens verden-bog, kvalitetsmæssigt i den øvre ende af den selvformidlende serie.

Bogens forfatter er 25 år, da hun endelig får retslig oprejsning for sin fars seksuelle misbrug, der begyndte da hun var 8 år gammel. Efter et par år afslører hun misbruget, men bliver så forskrækket over konsekvenserne, at hun trækker anklagen tilbage. Det hele gentager sig atter, og dybt mærket af at være stemplet 2 gange som løgner, oplever hun nogle vilde teenageår med tidligt moderskab og stor utryghed. Ud over farens tilnærmelser har Julia haft besynderlige opvækstvilkår hos en dominerende mor med tvangspræget rengøringsvanvid. Bogen er velskrevet og viser nuanceret, hvor vanskeligt det er for et misbrugt barn at sige fra, og hvor svære loyalitets- og eksistenskriser hun kommer ud i.

Der findes rigtig mange bøger om incestoplevelser, og der er stor interesse for disse gribende beretninger. Denne beskriver sagen fra barnets synsvinkel og beskriver grundigt hendes indre konflikter mellem behovet for retfærdighed og forståelse på den ene side, og for at opleve tryghed og normalitet i sin familie på den anden side.

God incestberetning i den velkendte series bedre halvdel, som ikke vil skuffe sin store målgruppe. Bogen bringer god indsigt i, hvor svært et barn kan have ved at håndtere både det seksuelle misbrug og myndighedernes ageren, som opleves som endnu et overgreb, denne gang på barnets tryghed og hele familiens eksistens.Informationer og udgaver