Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Fars lille tjener


Beskrivelse


Maria Landons (f. 1966) barndom er præget af farens seksuelle misbrug. Da moren flytter pga. misbrug efterlader hun datteren, der som 13-årig bliver sendt på gaden som luder af sin far for at skaffe penge til ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2009

af

af

Kirsten Katholm

d. 29. sep. 2009

Romanen er en socialrealistisk beskrivelse af en piges opvækst i en misbrugsfamilie. Læsere af serien vil kunne engagere sig i den dramatiske og forfærdelige livshistorie.

Vi følger pigen Maria og hendes tre søskendes barndom, hvor deres charmerende men også voldelige far udnyttede hende seksuelt fra hun var et lille barn. Hendes far sagde til hende "Ria, du er min yndling", og de ord gjorde hende rigtig stolt, uden at hun forstod hvilke konsekvenser, det skulle få for hendes liv. Senere da hendes mor er flyttet bliver hun som trettenårig sendt på gaden af sin far som luder, for at skaffe penge til ham. Som ung pige kommer hun på børnehjem, men flygter altid hjem, indtil politiet endelig anklager faderen for udnyttelse, og bl.a. hendes vidneudsagn sender ham i fængsel. Vi følger Marias tanker og reaktioner på sit stærke og traumatiske forhold til sin far, som har betydet, at hun som voksen må igennem en vanskelig løsrivelsesproces.

En lettilgængelig dramadokumentarisk skildring i stil med de andre titler i serien Virkelighedens verden.

En grusom og forfærdelig beskrivelse af svigtede børn i en alkoholiseret og voldelig familie. De mange detaljerede beskrivelser og gentagelser gør dog historien lidt langtrukken.