Bøger / faglitteratur

Farvede forventninger


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2019

af

af

Christine Christensen

d. 6. maj 2019

Mange minoritetsetniske børn oplever social magtulighed i dagtilbud, skole og måske endda i livet generelt. Denne bog sætter ord på uligheden og vigtigheden af at være bevidst om den. Henvender sig til lærere, pædagoger og andre fagfolk.

Forfatterens personlige og professionelle møde med forskelsbehandling i undervisningen, det hun betegner som "brun skoling", har dannet udgangspunktet for denne bog i serien "Pædagogisk rækkevidde". Bogen beskriver, hvordan sort hår og brun hud er med til at definere, hvordan børn bliver mødt i skolen, og den risiko det medfører for at fastholde og forstærke bestemte mønstre og social ulighed. Forfatteren ønsker at hjælpe skoler og professionelle med at arbejde med og forholde sig konstruktivt og kritisk til den forskelsbehandling og marginalisering, som mange elever oplever i deres møde med det danske skolesystem. Der findes refleksionsspørgsmål til emnet på unipress.dk.

Velskrevet og gennemarbejdet indlæg i et område, der er forholdsvis ubeskrevet. Forfatteren skriver på et fagligt højt niveau, men de mange eksempler og inspirationsforslag gør bogen praksisnær og anvendelig i det daglige arbejde.

Hvis man vil læse mere er det oplagt med forfatterens egen Det ved vi om børn, unge og etnicitet i skolenMinoritetsdanske drenge i skolenBrun eller Minoritetsdanske drenge i skolen. Novellesamlingen Brun handler om at føle sig anderledes i det danske samfundHvis man vil læse mere er det oplagt med forfatterens egen Det ved vi om børn, unge og etnicitet i skolen eller . Novellesamlingen Brun handler om at føle sig anderledes i det danske samfundHvis man vil læse mere er det oplagt med forfatterens egen Det ved vi om børn, unge og etnicitet i skolen eller Minoritetsdanske drenge i skolen. Novellesamlingen handler om at føle sig anderledes i det danske samfund.