Bøger / skønlitteratur / roman

Farvel Einstein


Beskrivelse


Science fiction. Hovedpersonen kastes frem og tilbage mellem en by i forfald og en ø befolket af nogle ualmindelige kvinder, hvor en vil slå ham ihjel, en anden vil helst elske, og en tredje vil have ham til at udføre en mission, han ikke forstår.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 9. apr. 2015

I en anarkistisk og voldelig fremtidsversion af vores verden bliver den unge mand Einstein pludselig konfronteret med 3 mystiske kvinder med sære kræfter. For voksne læsere af science fiction.

Den unge mand Einstein lever i en kaotisk og anarkistisk nærfremtidsversion af vores verden. Her hersker den stærke, og det gælder om at kende alle tricksene for ikke at komme alvorligt til skade eller blive slået ihjel enten ved tilfældig vold eller politiets organiserede, men meget brutale fremfærd. Pludselig og uforklarligt bliver Einstein dog rykket til en anden verden, der bebos af tre mærkelige kvinder, en stor panter kaldet Kat og en hurtigtvoksende baby kaldet Baby. Hos dem finder Einstein ud af, at en stor katastrofe truer hans egen verden.

"Farvel Einstein" er velskrevet både i sine voldsomme passager, men også i de mere nærmest psykedeliske oplevelser, som hovedpersonen også kommer ud for i selskab med de tre mystiske damer på øen. Nogle steder kan man dog godt mærke, at historien er af lidt ældre dato.

Denne udgave er 3. udgave. 2. udgave er en e-bog, og første udgave udkom i 1986. Men den udgave er ikke optaget i bibliotek.dk og jeg kan ikke vurdere, om der er nogle forskelle imellem udgaverne. Jeg synes, stemningen i bogen minder lidt om en sammenblanding af det, man kan finde hos sci-fi koryfæer som Ray Bradbury og William Gibson.