Bøger / skønlitteratur / noveller

Farvel, min astronaut


Beskrivelse


15 science fiction-noveller og ét digt skrevet af danske forfattere. Emnerne er fx tidsrejser, teleportation, rum-tids paradokser, aliens og spekulativ fiktion, og samlet set dækkes et bredt spektrum inden for genren.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2013

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 26. nov. 2013

Det er blevet en rodfæstet tradition, at Science Fiction Cirklen hvert år udgiver en dansk science fiction-originalantologi. Nærværende bind er nr. 8 i serien Lige under overfladen, og den henvender sig til dedikerede science fiction-læsere, men kan også indføre nye læsere i universet og anvendes til opgaveskrivning.

Bogen består af 15 noveller og ét digt og rundes af med en kort beskrivelse af forfatternes baggrund. A. Silvestris post-apokalyptiske novelle "I sit ansigts sved", der er inspireret af John Steinbecks Mus og mænd, bør fremhæves for den stramt komponerede og raffinerede handling, der foregår ude på landet efter, at en elektrisk impuls har ryddet alle elektriske ting af vejen. I "Be my baby", beskriver Sofie Boysen et posthumant samfund, hvor forældre bestiller og designer deres børn med helt konkrete fysiske og psykiske egenskaber, og de etiske problemstillinger forbundet hermed gør den særligt egnet til opgaveskrivning. Novellerne er meget forskellige i handling og stil, og er man til klassiske sf-temaer som fx tidsrejser, aliens, teleportation og rum-tids paradokser, så går man bestemt ikke forgæves.

A. Silvestris Faderens sønner og andre SF noveller er absolut et nærmere bekendtskab værd.

Novellerne er ikke lige vellykkede, men generelt set har Carl-Eddy Skovgaard igen udvalgt og redigeret en antologi med udmærkede science fiction-noveller, hvoraf enkelte er ganske fremragende. Man kan kun håbe, han bliver ved mange år endnu.


litteratursiden.dk

d. 27. nov. 2013

af

af

Jette S. F. Holst

d. 27. nov. 2013

Tænk hvis man kunne springe elleve timers rejse til Thailand over og i stedet bare træde igennem en portal! Velskrevet dansk science fiction-antologi udfordrer og underholder læseren. I år udgiver Sci...


Himmelskibet

Nr. 39 (2014)

af

af

Tue Sørensen

Nr. 39 (2014)Informationer og udgaver