Bøger / faglitteratur

Farvel til sukkersyge : opdag og helbred sygdommens sande årsager
Elementære skridt til at blive sund og rask : dit helbred er i dine hænder


Beskrivelse


Med udgangspunkt i bl.a. ayurvediske ernæringsprincipper, udrensninger og hydrering gives gode råd til gennem kost og levevis at opnå et godt helbred.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2013

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 28. feb. 2013

Bogen henvender sig til læsere, der søger alternative behandlingsmetoder i forhold til sukkersyge, samt andre der ønsker alternativ vejledning til at forebygge sygdomme og bevare et godt helbred.

Tysk-amerikaneren Andreas Moritz, 1954-2012, var alternativ behandler og kendt for sine kontroversielle holdninger til sundhed og sygdom. Han har tidligere skrevet bøger om kræft og leversygdomme. I første del af bogen hævder forfatteren, at diabetes ikke som sådan er en sygdom, men derimod kroppens forsøg på at undgå konsekvenserne af usund livsstil. Bogens anden og største del er skrevet i samarbejde med John Hornecker, der er elev af Moritz. I denne del af bogen gør forfatterne rede for deres synspunkter med hensyn til naturlig sundhed og levevis. De kommer omkring sygdomsårsager, sund ernæring med gennemgang af en række fødevarer, balanceret livsstil med afsnit om fx motion, søvn og dehydrering. Bagerst i bogen findes forskellige appendix med fødevarelister, nyrerensning og muskeltest. Desuden et afsnit om forfatterne samt en liste over andre bøger af Moritz. Sproget er let forståeligt, men noteapparatet kunne være bedre. De mange udsagn understøttes kun sporadisk af kildehenvisninger, og der er ingen samlet litteraturliste.

I modsætning til mange livsstilsbøger som fx Atkins eller Lene Hanssons indeholder denne bog ikke madplaner og opskrifter, men derimod mere faktapræget orientering om enkelte fødevarer og livsstilsvaner.

Kontroversiel bog om sukkersyge og sund levevis.


Nyt aspekt

Årg. 45, nr. 3 (2013)

af

af

Siv Johansson

Årg. 45, nr. 3 (2013)