Bøger / faglitteratur til børn

Farver


Beskrivelse


I afsnit beskrives hvad farver er, hvordan farver virker og hvordan farver kan skabe særlige stemninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 24. maj 2016

Hvad er farver egentlig for noget? Hvor bliver farverne af i mørke? Hvorfor siger man, at nogle farver er varme og andre er kolde? Det og meget mere kan du lære om ved at læse denne lille, farvestrålende bog. Mest for jer mellem 7 og 9 år.

Bogen hører til fagserien: "Faktisk!". I fjorten afsnit, beskrives hvad farver er, hvordan farver virker og hvordan farver kan skabe særlige stemninger. Man får at vide, hvad primære og sekundære farver er, hvordan en regnbue opstår og noget om, hvordan øjet virker. Og temmelig meget mere. Svære ord i teksten er markeret med gult, og disse forklares kort med ord eller billede. Lix-tallet er 13.

Det er ganske kompliceret fagligt stof, som her beskrives og forklares på blot 32 sider, hvoraf farvebillederne fylder mere end halvdelen. Farvelære er ikke helt let, men det formidles overraskende klart og enkelt. Der er rigtig meget naturfagligt gods i den lille bog.

I de fleste billedkunstbøger for børn, eller for voksne, som arbejder med børn og billedkunst, er der gode afsnit om farverne og farvernes betydning. Fx Gregersen og Vestergaards 100 ideer til billedkunstBilledkunst for alleFarvernes abc og Billedkunst for alle. En god og meget grundig farvelære for børn er Farvernes abc. Bogen her er nok den enkleste fagbog om farver for 7-9-årigeI de fleste billedkunstbøger for børn, eller for voksne, som arbejder med børn og billedkunst, er der gode afsnit om farverne og farvernes betydning. Fx Gregersen og Vestergaards 100 ideer til billedkunst og . En god og meget grundig farvelære for børn er Farvernes abc. Bogen her er nok den enkleste fagbog om farver for 7-9-årigeI de fleste billedkunstbøger for børn, eller for voksne, som arbejder med børn og billedkunst, er der gode afsnit om farverne og farvernes betydning. Fx Gregersen og Vestergaards 100 ideer til billedkunst og Billedkunst for alle. En god og meget grundig farvelære for børn er . Bogen her er nok den enkleste fagbog om farver for 7-9-årige.